Pentru cea de-a treia oara consecutiv, romanii au spus Let`s Do It, Romania! si au demonstrat ca le pasa de natura si de tara in care locuiesc. Anul acesta, Ziua de Curatenie Generala a fost 12 mai, zi in care romani din toate judetele tarii au iesit sa faca curatenie in zonele din natura dragi pentru ei. Inca de la ora 8 dimineata, sute de voluntari au venit la punctele de inregistrare, gata sa ia cu asalt mormanele de deseuri din arealele naturale. Voluntarii care nu au avut mormane alocate online pe site-ul www.letsdoitromania.ro au primit la punctele de inregistrare zone speciale in care au facut curatenie. Curatenia s-a incheiat in jurul orei 15.00, cand partenerii pe gestiunea deseurilor au inceput colectarea sacilor.
O prima estimare arata ca 150.000 de romani au participat la cea mai mare actiune de voluntariat din Romania. Primele rezultate primite la nivel national clasifica judetele Maramures (11.000 voluntari), Gorj (11.000 voluntari) si Botosani (9.200 de voluntari) si Bihor (8.000 de voluntari). In ceea ce priveste procentul de materiale reciclate, in top se afla judetul Vaslui, unde 77% din deseurile colectate vor fi reciclate. Un prim numar de saci adunati este 250.000, o prima estimare realizata de echipele judetene. Colectarea sacilor de pe marginea drumului va dura cateva zile si numai in urma acesteia vor putea fi facute publice cifrele finale legate de cantitatea de deseuri colectata.
Partenerul principal al Let’s Do It, Romania!, Ministerul Mediului si Padurilor. a fost reprezentat la curatenie chiar de ministrul Rovana Plumb. Cel mai mare proiect de voluntariat din Romania, Let’s Do It, Romania!, a aratat inca o data cat de importante sunt voluntariatul si puterea pe care o are in schimbarea pozitiva a comunitatilor. Cei peste 150.000 de voluntari mobilizati de Let`s Do It, Romania! au crezut ca se poate si transmit un mesaj clar: daca e ceva care te deranjeaza, actioneaza, fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in jur! In plus, Let’s Do It, Romania! isi propune inca de la inceput sa arate ca lucrurile pozitive sunt posibile si aici si ca si romanii se pot uni pentru o cauza comuna. In cazul Let’s Do It, Romania!, curatarea Romaniei de gunoaie.