Duminica, 5 februarie, Muzeul Taranului implineste 22 de ani de la (re)infiintare. Cu aceasta ocazie, Muzeul Taranului Roman va invita la vizitarea expozitiei Pe aripile timpului, urmata de vizionarea unui film si a unui spectacol de muzica traditionala romaneasca. Intrarea la expozitie va fi libera, intre orele 10.00 – 18.00, iar de la orele 12.00, 14.00 si 16.00, vizitatorii pot participa la vizite ghidate. Duminica, 5 mai, va fi ultima zi de vizitare, dupa care expozitia urmeaza sa fie desfacuta si pregatita pentru refacerea ei in Franta.
De la ora 18.00, in Studioul Horia Bernea, va avea loc proiectia filmului Triptic: Constantin Brailoiu, Clara Haskil si Dinu Lipatti (un film de Ana Simion, pus la dispozitie de Editura Video). Proiectia filmului va fi urmata de Ecouri din Romania profunda, un concert de muzici traditionale la Studioul Horia Bernea.
Ion Costache si Mihai Dinita din satul Merisani-Dobrotesti, Teleorman, vor canta din caval diferite feluri de fluiere (simple sau ingemanate), cimpoi si ocarina – separat sau impreuna – cantece de dragoste si melodii de joc din Teleormanul de altadata.
Nelu Petru Jolte din satul Birtin, Siminic Guti si Leontin Dungau vor interpreta cantece lirice (doine) si melodii de joc: Luncanul (Polca), Salajanul (Pe picior), Manantelul si Invartita rara (din partile Clujului).
Nicolae Pitis va canta hori din Tara Lapusului, va suna din trambita, va dansa si va striga ca la joc. I se va alatura dupa voie, cu glasul, zongora, dramba, tilinca sau viola (contra), Ioan Pop din Hoteni, Maramures, conducatorul cunoscutului grup Iza. Impreuna cu cei doi vor mai evolua Ioachim Fat (cetera) si Grigore Chira (zongora, doba, gordon), care vor executa hori si melodii de joc de altadata din Maramures, din Lapus si din Chioarul vecin.
Intrarea este libera!