Sanatatea creierului este potentata de combinatia optima dintre acizii grasi Omega 3, Omega 6 si Omega 9 si vitamina E. De altfel, este demonstrat ca eficienta creierului creste atunci cand aportul de acizi grasi Omega 3 si Omega 6, cei mai cunoscuti, este suplimentat cu aceste doua substante. Acizii grasi Omega 9 previn bolile cardiovasculare, reduc nivelul de colesterol si hipertensiunea, stabilizeaza greutatea si valorile glicemiei si grabesc procesul de cicatrizare. Surse bune de Omega 9 sunt uleiul de floarea-soarelui, uleiul din samburi de struguri si uleiul de soia. La randul ei, vitamina E este un antioxidant puternic, fiind deosebit de importanta pentru combaterea imbatranirii tesuturilor si organelor. Bogate in vitamina E sunt uleiurile vegetale, legumele verzi cu frunze, nucile, germenii de grau sau anumiti pesti, precum tonul. Despre alimentele care nu ar trebui sa ne lipseasca din dieta ca sa avem un creier sanatos aflati mai multe din rubrica Ce se intampla, doctore?, difuzata recent la PRO TV si pe care o puteti viziona pe www.csid.ro.
Previous ArticleConcurs cu premii Gerocossen – 19 martie – 22 aprilie 2012
Next Article Concurs special Gerocossen – 19 martie 2012