![Gustarile cu miere, savuroase si sanatoase](https://daciccool.ro/images/stories/Dacicool/Bloguri/Apimond/Deserturi_sanatoase_biscuiti_cu_miere/Gustarile%20cu%20miere,%20savuroase%20si%20sanatoase.jpg)
Ingrediente: 500 grame faina, 200 grame miere, 100 grame zahar, 100 grame unt, 1 ou intreg, 1 galbenus, 100 mililitri lapte, 1/2 cana de seminte de susan, 1 lingurita rasa de scortisoara pudra, 1 lingurita amoniac alimentar.
Mod de preparare:
1. Cantariti mierea direct in castron.
2. Adaugati toate ingredientele indicate, in afara de faina si de amoniac, care se adauga la urma.
3. Amestecati bine, apoi framantati cu mana timp de 2-3 minute, pana cand compozitia se omogenizeaza.
4. Aluatul se lasa la rece 2-3 ore, acoperit, ca sa nu prinda crusta.
5. Luati cate o bucata din aluat si, pe masa presarata cu faina, dati-i forma de sul cu diametrul de 2 centimetri. Sulul se taie in bucati de 2 centimetri.
6. Rulati fiecare bucata intre palme, formand bilute.
7. Asezati bilutele in tava presarata cu faina, la distanta de 3 centimetri intre ele (vor creste la copt).
8. Introduceti tava in cuptorul bine incalzit in prealabil la foc mijlociu. Se coc aproximativ 30 minute, la foc submijlociu.
Datorita mierii, biscuitii se vor rumeni frumos si vor avea un gust deosebit. (Foto: Stock.XCHNG)