Suntem romani si mancam romaneste. Iar la o fasole cu ciolan afumat, o varza murata si o moare rozalie sunt minunate. Dar v-ati gandit vreodata la mirificile calitati ale verzei murate? Varza murata este un aliment, dar si un medicament despre care se spune ca in Evul Mediu ar fi salvat mii de vieti. Varza murata este un foarte bun antianemic, diuretic si revitalizant, contribuie la reglarea digestiei si este bogata in vitamina C, chiar mai bogata decat varza cruda. Moarea se recomanda pentru detoxifierea organismului, mai ales dupa sarbatori, cate doua, trei pahare in fiecare zi.
Daca ai arsuri la stomac, ia doua trei linguri de varza murata inainte de masa. Stiai ca oamenii de stiinta au constatat ca persoanele care o consuma sunt mai putin expuse imbolnavirii de cancer? Este cunoscuta si pentru rolul sau de stabilizare a tensiunii arteriale. Cu varza acra poti preveni si virozele, are efect antibiotic, fara insa sa dea organismului rezistenta la antibiotice sau sa aiba efectele secundare pe care le au, de obicei, antibioticele. Este si ieftina, si cu atatea beneficii! Sa fiti sanatosi! (Oana Nicoleta Rosu, Foto: Stock.XCHNG)