In perioada februarie – decembrie 2013, Bucatarasul cel Dibaci si Russenart Communications deruleaza proiectul de responsabilitate sociala Descopera traditiile culinare romanesti!, un proiect de promovare a traditiilor culinare romanesti culese din toate zonele tarii. In cadrul acestui program de responsabilitate sociala, 40 de retete vechi romanesti vor fi obtinute de la pensiuni si mici producatori din cele 9 regiuni istorice ale Romaniei: Bucovina, Dobrogea, Banat, Crisana, Maramures, Moldova, Muntenia, Transilvania si Oltenia. Toate retetele vor fi pregatite, saptamanal, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci si vor putea fi degustate pe durata proiectului.
Prima regiune istorica ale carei retete vor fi prezentate in cursul lunii februarie este Bucovina. In ultima zi a fiecarei luni calendaristice, organizatorii vor pregati cate o seara speciala, cu muzica folclorica si cu degustari ale retetelor si bauturilor traditionale din regiunea promovata.
Obiectivele proiectului de responsabilitate sociala Descopera traditiile culinare romanesti! sunt identificarea si promovarea retetelor traditionale vechi si a pensiunilor agroturistice care le-au oferit spre publicare. Proiectul este sprijinit de 35 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri).
Mai multe detalii gasiti pe www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com