Sirop de mure
Compozitie: extract natural din fructe proaspete de mur, zahar invertit-indice refractometric min. 60%, benzoat de sodiu 0,02%.
Proprietati: astringent, depurativ, laxativ, sudoripar.
Mod de folosire: intern: sub forma de suc, dizolvand siropul de mure in apa minerala sau apa de izvor; cate 3-6 linguri sirop de mure pe zi in cure de 6 saptamani.
Recomandari: siropul de mure este recomandat in depurarea organismului de toxine pe cale gastrointestinala, renala si sudorifica.
Are actiune usor laxativa datorita continutului in acizi organici, fiind indicat in constipatii mai ales pentru copii. Este un dezinfectant si un bacteriostatic al tubului digestiv si al cailor urinare (diaree, enterocolite, cistita, uretrita). Siropul se recomanda ca adjuvant in combaterea gutei, fructele de mur fiind renumite la grecii antici, dar sunt amintite si in Biblie, pentru combaterea acidului uric. Este foarte bogat in antioxidanti (antocianidine, vitamina C, vitamina E si acid elagic) fapt pentru care sustin unii cercetatori ca ar avea rol in distrugerea celulelor anormale din corp; se leaga de ADN-ul celular prevenind deteriorarea materialului genetic. Protejeaza celulele in procesul de imbatranire.
Pret: 9,50 lei (flacon 500 ml). Se gaseste in magazinele cu produse naturiste sau pe www.hypericum-plant.ro.