Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Blogurile Brandurilor Dacic Cool»Blog SanoVita»Graul, campionul cerealelor
    Blog SanoVita

    Graul, campionul cerealelor

    31 ianuarie 2011Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Este demonstrat: persoanele care nu neglijeaza micul dejun, tind sa fie mai putin expuse la obezitate, pierd mai usor in greutate si au un risc mai redus de a dezvolta anumite afectiuni. Ce putem face totusi atunci cand, in graba, nu avem timp pentru un mic dejun ca la carte? Putem, de exemplu, sa rontaim rondelele cu grau de la SanoVita. Simplu, sanatos si gustos!

    De ce rondele cu grau? In primul rand, pentru ca graul este una dintre cerelalele indispensabile pentru mentinerea sanatatii, fiind, de altfel, si un aliment de baza in numeroase regiuni ale lumii.
    Graul are o istorie milenara. Se pare ca primele culturi de grau au aparut acum mai bine de 10.000 de ani, pe teritoriul de azi al Iranului. Astazi exista mai multe sisteme de clasificare taxonomica a speciilor de grau, in functie de sezonul de crestere (grau de iarna sau de vara) si de continutul de gluten. Graul de iarna se insamanteaza toamna, fiind cultivat mai ales in regiunile mediteraneene si in cele temperate. In schimb, graul de vara suporta cu greu temperaturile scazute, fiind insamantat primavara. Graul dur, cultivat mai ales in zonele calde si uscate (Italia, sudul Frantei), are un continut mare de gluten si este folosit la fabricarea pastelor alimentare. Graul comun, cea mai importanta varietate de grau, este cultivat la latitudini mai ridicate (Canada, Ucraina), fiind principala sursa de faina de panificatie.
    Rezultatele a numeroase studii au demonstrat ca persoanele care consuma in mod regulat seminte de cereale integrale, printre care se numara si graul, sunt expuse la un risc mai scazut de afectiuni cardiovasculare, diabet si obezitate. Graul contine o paleta larga de nutrienti: fosfor, magneziu, fier, zinc, cupru, seleniu, potasiu, complexul vitaminic B (B1, B2, B3, B5, B6), vitaminele E si K. Asemenea fructelor si legumelor, semintele de grau contribuie semnificativ la aportul zilnic de antioxidanti, compusii care ne protejeaza celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi. Proprietatile antioxidante ale graului sunt direct legate de continutul de compusi fenolici din germeni (o categorie de antioxidanti).
    Nu putem uita ca graul si produsele pe baza de grau sunt si o importanta sursa de fibre alimentare. Graul contine, in principal, fibre insolubile, esentiale pentru buna functionare a tranzitului intestinal. Se stie ca, in general, o dieta bogata in fibre poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare si la controlul diabetului de tip 2. In acelasi timp, se pare ca un aport ridicat de fibre ar fi asociat cu un risc diminuat de cancer de colon si cu o mai mare senzatie de satietate.
    Ceea ce este si mai interesant in cazul graului este ca, potrivit studiilor, germenii de grau ar ocupa pozitia a doua in randul vegetalelor cu cel mai mare continut de fitosteroli, compusi cu o structura asemanatoare cu cea a colesterolului. Se pare ca doua grame pe zi din acesti compusi pot contribui la reducerea nivelului de colesterol cu aproximativ 10% in doua saptamani.
    Asadar, nu uitati ca pentru a va asigura aportul zilnic de fibre si vitamine si pentru a compensa, poate, un mic dejun ratat, puteti alege rondelele cu grau de la SanoVita (disponibile si in varianta cu glazura de ciocolata)!

     

    http://www.budmag.ua
    www.mexes.com.ua/

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleVinurile de calitate au depasit criza
    Next Article Bio-C-Zinc, impotriva racelii si gripei
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Apicolele in cultura popoarelor lumii

    23 ianuarie 2016

    Detoxifiere naturala dupa sarbatori

    16 ianuarie 2016

    Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

    18 decembrie 2015
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Denta & Rommedica 2025, o editie dedicata inovatiei, educatiei si dialogului medical

    Concert si atelier de muzica armeneasca traditionala, la MTR

    Salonul National de Arta Contemporana 2025, la Muzeul Taranului

    Denta & Rommedica 2025: Expo-conferinta dedicata inovatiei si progresului in sanatate

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.