Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Blogurile Brandurilor Dacic Cool»Blog Apiland»Paducelul, prietenul inimii
    Blog Apiland

    Paducelul, prietenul inimii

    1 ianuarie 2014Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Paducelul este un arbust cu crengi lungi, care apartine familiei Rosaceae, din care face parte si macesul. Exista cam 250 de varietati, care cresc la altitudini de 1.500 m. Frunzele au 2-4 cm lungime si sunt foarte crestate. Inflorescentele au forma de umbrela, fiind alcatuite din 5-25 de flori. Petalele sunt albe-roz si lungi de 5-6 mm. Inflorirea are loc de obicei in aprilie-mai. Fructele paducelului sunt ovale, rosii atunci cand se coc (in noiembrie-decembrie) si cu un miez care contine semintele. Se culeg dupa ce da prima bruma, cand sunt coapte bine. Sunt comestibile, avand un gust dulceag, usor astringent (datorita vitaminei C), dar de obicei nu se consuma proaspete, ci sub forma de gem, dulceata sau sirop. In Romania cresc mai multe varietati de paducel: Crataegus monogyna, C. oxyacantha, C. pentagyna, C. laevigata şi C. macrocarpa. Paducelul mai este denumit malaiul-cucului, malaet, gherghin, gherghinar sau maracine alb.

    Paducelul este recunoscut pentru proprietatile sale terapeutice, fiind un tonic general, antidiareic, hipotensiv si tonic la nivel cardiac. Francezii numesc preparatele din paducel laptele batranilor, aluzie la culoarea alba a florilor si la faptul ca este benefic pentru persoanele in varsta. Se considera ca daca bei zilnic un ceai de paducel iti poti prelungi viata chiar si cu 10 ani. Ingredientele active ale paducelului au actiune de dilatare coronariana, vasodilatatoare, sedativa la nivelul sistemului nervos central, scad pulsul, regleaza concentratia de calciu la nivel intracelular. Este indicat in cazuri de angina pectorala si tensiune arteriala. E utilizat si ca anxiolitic si in tratarea cazurilor de insomnie. Este cunoscut ca avand efecte in bolile de inima inca din secolul I al erei noastre. Se crede ca paducelul are capacitatea de a proteja integritatea peretilor vaselor de sange si de a imbunatati fluxul de sange coronarian.
    E bogat in procianide, flavonoide si flavonoli, compusi chimici care determina reglarea presiunii sangelui in vasele sanguine periferice si in arterele coronariene si intaresc contractiile muschiului inimii, ceea ce are drept consecinta reglarea circulatiei. Prin scaderea tensiunii, previne bolile cardiovasculare, nivelul de colesterol si scade riscul de insuficienta cardiaca. Insuficienta cardiaca apare atunci cand muschiul inimii nu mai pompeaza suficient sange in corp. Simptomele sunt respiratia greoaie, oboseala, acumularea sangelui in plamani sau in vene (mai ales in picioare) sau ambele. Intr-un studiu in care bolnavilor li s-au administrat 160-900 mg de extract de paducel pe zi timp de 8 saptamani a aratat ca acestia si-au imbunatatit capacitatea de a face exercitii fizice fara scurtarea respiratiei. Polenul crud de paducel de la Apiland pastreaza toate calitatile si principiile active ale plantei.
    Este numit si ingerul pazitor al inimii si al circulatiei sanguine, deoarece are o actiune benefica la nivel vascular si cardiac. De asemenea, reduce depunerile de grasime de pe peretii vaselor sanguine sau din alte tesuturi, ajutand la scaderea nivelului de colesterol. Datorita acestor efecte, polenul crud de paducel contribuie la scaderea tensiunii arteriale si e un bun aliat in curele si dietele de slabire. Are o actiune calmanta si tonifianta asupra sistemului nervos, inlaturand insomniile, anxietatea, starile de iritabilitate sau depresie. Atentie, insa! Pentru a-si pastra beneficiile trebuie pastrat la congelator! Si trebuie sa-l cumparati doar din magazinele care vedeti ca sunt dotate cu frigidere si congelatoare sau sa-l comandati online (la temperaturi ambientale rezista doua saptamani, asadar rezista pe durata transportului). (Foto: Stock.XCHNG)

    http://dxtranse.com.ua/
    www.europosud.ua/

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleMarul tine doctorul departe…
    Next Article Calluna vulgaris, decorativa si utila
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Apicolele in cultura popoarelor lumii

    23 ianuarie 2016

    Detoxifiere naturala dupa sarbatori

    16 ianuarie 2016

    Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

    18 decembrie 2015
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Targul Arhanghelilor Mihail si Gavriil, la MTR

    Romexpo deschide portile Indagra & Indagra Food 2025, cea mai importanta platforma dedicata inovatiei in sectorul agricol si alimentar

    Mai putin de o saptamana pana la deschiderea Indagra & Indagra Food 2025

    Expozitie retrospectiva Kos Andras, la Muzeul Taranului

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.