Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Blogurile Brandurilor Dacic Cool»Blog Apiland»Romania, tara produselor apicole de exceptie
    Blog Apiland

    Romania, tara produselor apicole de exceptie

    19 septembrie 2015Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Atunci cand vine vorba despre alimente, ingrediente si suplimente alimentare, stim cu totii ca exista o mare diferenta intre cele proaspete, crude, naturale si cele conservate, intr-o forma sau alta, sau procesate (tot in vederea cresterii rezistentei lor in timp). Alimentele conservate isi pierd mult din valoarea nutritionala, caci uscarea, fierberea sau procesarea lor distrug o parte din nutrientii atat de benefici pe care ii contin.
    La fel se intampla si in cazul produselor apicole. Exista diferente mari intre mierea cruda si mierea pe care o gasim de obicei in comert, cu zahar adaugat sau procesata prin incalzire. Diferentele sunt si mai mari in cazul polenului: polenul crud, proaspat, pastreaza toate calitatile principiilor vii preluate de albine din flori, in timp ce polenul uscat, sub forma de granule, isi pierde multe dintre proprietatile initiale.

    Produsele stupului in forma pura si cruda ne sunt aduse asa cum au fost recoltate din stup, fiind pastrate in conditii corespunzatoare. Mierea cruda este acea miere care nu a fost niciodata incalzita la peste 40 de grade Celsius, temperatura care ii afecteaza structura si care ii distruge o parte din substantele benefice. Stiind acest lucru, nu vom pune niciodata miere in lapte sau in ceai atunci cand bauturile sunt fierbinti, ci doar dupa ce temperatura lor scade. La fel, nu vom cumpara niciodata, vara, miere de la cei care o vand la marginea drumului, caci ea sta in soare o zi sau mai multe zile, incalzindu-se excesiv si pierzandu-si din calitati. Mai mult, mierea care a fost incalzita la peste 40 de grade poate fi chiar toxica. Unii producatori o incalzesc pentru ca, in acest fel, ea primeste un aspect comercial mai atragator, devenind mai fluida, capatand o culoare mai vie, insa in acest fel cumparatorului nu i se prezinta un produs de calitate.
    Putem alege miere cruda poliflora, de tei sau de salcam. Aceasta miere este mai consistenta si cristalizeaza foarte repede. Trebuie sa stim, insa, ca aceasta cristalizare este un proces natural, care depinde de raportul dintre glucoza si fructoza din compozitia mierii respective. De aceea, fiecare tip de miere cristalizeaza in alt interval de timp. Mierea de salcam, de pilda, e mai fluida, mai fina decat cea de tei. Are, desigur, si alt gust, este mai dulce, si alte caracteristici.
    Mierea cruda are un important efect energizant. De aceea, atunci cand ne simtim obositi, surmenati e bina sa luam o lingurita, doua de miere. La fel, dimineata, inainte de a ne incepe activitatea, o lingurita, doua de miere ne vor da energia necesara pentru prima parte a zilei. Sportivii cunosc bine acest beneficiu al mierii, mai ales al mierii de salcam, neuitand sa o consume in cantonamente. Dar mierea cruda ii ajuta si pe elevii sau studentii care au perioade de efort intelectual si fizic intens.
    Putem consuma miere cruda si in combinatie cu laptisor de matca. Acest produs deosebit al stupului ne ajuta foarte mult tocmai in perioadele de efort intens. Laptisorul de matca pur si crud contine acetilcolina, un neurotransmitator foarte important la nivel central si periferic, fiind de altfel singura sursa naturala de acetilcolina. Practic, aceasta substanta faciliteaza trecerea influxurilor nervoase de la un neuron la altul. Laptisorul de matca mai contine acidul 10HDA, benefic pentru sistemul imunitar, dar mai ales pentru sistemul nostru nervos, pentru activitatea cerebrala. Prin urmare, ne putem procura acetil-colina si acidul 10HDA in mod natural, din laptisorul de matca, nemaifiind nevoie sa apelam la produse de sinteza sau la medicamente. Stim ca organismul nostru digera si integreaza mult mai bine o substanta naturala decat una artificiala.
    Unul din produsele stupului mai putin cunoscut de publicul larg este pastura, care mai este numita painea albinelor. Ea este un produs natural al stupului si se prezinta sub forma unor bobite de culori si consistente diferite. Chiar si o singura bobita este colorata in mai mult nuante. Acest lucru se datoreaza faptului ca pastura e obtinuta de catre albine din mai multe straturi de polen si din mai multe transporturi de polen, aduse din flori diferite. Pastura este, de fapt, un polen fermentat in interiorul stupului, in conditiile naturale ale stupului.
    Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleAlimente simple care te scapa de afectiuni grave
    Next Article Din maretiile tarii: Delta din Carpati
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Apicolele in cultura popoarelor lumii

    23 ianuarie 2016

    Detoxifiere naturala dupa sarbatori

    16 ianuarie 2016

    Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

    18 decembrie 2015
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Antique Market III si Targul Cadourilor de Craciun, 4-7 decembrie 2025, Romexpo (Pavilion C2)

    Targul de Turism al Romaniei II: 12.000 de vizitatori si-au gasit vacantele perfecte

    Destinatii inedite si reduceri de pana la 50%: Targul de Turism al Romaniei II 2025 incepe la Romexpo

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.