Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Blogurile Oamenilor Dacic Cool»Blog Pusa Hack»Incursiune intr-un paradis natural si gastronomic: Indonezia
    Blog Pusa Hack

    Incursiune intr-un paradis natural si gastronomic: Indonezia

    6 aprilie 2012Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Cu cele 17.000 de insule ce se intind intre Asia si Oceanul Pacific, Indonezia este cel mai mare arhipelag din lume. Secole de-a randul, Indonezia a fost sinonima cu prosperitatea si opulenta, strainii fiind atrasi atat de imbatatoarele arome de santal, cat si de rezervele naturale ce pareau inepuizabile, de cultura, religia, obiceiurile si, nu in ultimul rand, de bucataria traditionala. Pentru occidentalii in cautare de aventuri pe taramuri exotice, Indonezia este un amalgam fascinant de culturi misterioase, iar superbele insule, precum Bali, reprezinta destinatii cu adevarat de vis.

    Indonezia se intinde pe aproape 5.000 de km, din punctul cel mai nordic al insulei Sumatra, situata in vest, pana in estul extrem din Irian Jaya. Arhipelagul este impartit in 30 de provincii si are capitala la Jakarta. Climatul este ecuatorial, cu doua anotimpuri, unul cald, secetos, si unul umed, ploios. Daca ajungeti in Indonezia in timpul sezonului ploios, nu va lasati descurajati: dupa ploaie, veti putea sa admirati natura luxurianta in toata splendoarea ei si sa va rasfatati ochii si sufletul cu o paleta de culori unica. Se spune ca flora de aici ar fi cea mai variata din Asia. Pe langa speciile de orhidee deja celebre, Indonezia ofera multe alte flori rare, printre care si raflesia, cea mai mare floare din lume. Arhipelagul indonezian numara nu mai putin de 500 de vulcani, dintre care peste 100 sunt activi. Datorita lor, solul este deosebit de fertil, iar in unele regiuni, de exemplu in Java sau Bali, in acelasi an pot fi doua recolte de orez. 
    Bali, supranumita si Insula Zeilor, este un mic paradis, unde, la fiecare pas, descoperi lucruri minunate. Cu o cultura unica si localnici primitori si amabili, Bali atrage, anual, peste un milion de turisti. În ciuda afluxului masiv de occidentali din ultimii treizeci de ani, locuitorii au ramas fideli religiei si traditiilor milenare. Balinezii sunt, in majoritate, hindusi, insa vechile credinte animiste persista. Traiesc in stransa comuniune cu natura, multe altare si temple fiind construite fie langa un copac, pe malul unui rau sau la o rascruce, pentru a tine departe spiritele malefice. Viata de zi cu zi este animata de diverse ceremonii, ritualuri si sarbatori, la care localnicii ii invita calduros pe turisti sa ia parte. Daca ajungeti in Bali, nu ezitati sa asistati la un spectacol de dansuri si muzica traditionale sau la o sceneta cu marionete. Fara sa fie idilice, plajele din Bali sunt interesante si datorita nisipului vulcanic de culoare gri. Ca turist, ai de ales intre activitati precum scufundari, surf, rafting sau jet-ski. Pentru relaxare deplina, va puteti orienta catre statiunile balneare. De departe, cel mai bun mijloc pentru a descoperi frumusetea insulei si pentru a intra in contact cu localnicii sunt plimbarile. Daca sunteti o fire sportiva, puteti urca pe muntele Batur sau pe muntele Agung, unde veti simti ca insula Bali este la picioarele voastre.
    Pentru pasionatii de decoratiuni si obiecte exotice, Bali este destinatia ideala. Regiunea este celebra pentru obiectele artizanale originale, dar si pentru multe alte articole, de la bijuterii la imbracaminte si diverse accesorii, precum posetele lucrate manual si esarfele in culori vii.
    Una dintre atractiile Indoneziei o reprezinta bucataria traditionala, considerata printre cele mai bune din lume. Varietatea culinara este incredibila, insulele intrecandu-se in a oferi turistilor preparate delicioase si… sanatoase. Pe parcursul istoriei, in bucataria indoneziana au patruns influente chineze, indiene, portugheze, olandeze si engleze. Fiecare fel de mancare este atent pregatit, pentru a respecta echilibrul intre sarat, dulce si acru. Preparatele crocante sunt asezonate cu sosuri dulci, pe baza de lapte din nuca de cocos.
    Ca peste tot in Asia, orezul si pestele sunt alimente de baza, iar felul de mancare national este asa-numitul nasi goreng (orez prajit, cu oua, mici bucati de carne sau creveti, si legume). Condimentele, mai ales curry si sambal (condiment pe baza de ardei iute), joaca un rol important in pregatirea retetelor. Printre specialitati se numara lontong (cuburi de orez, gatite la aburi si servite in frunze de bananier), sate (frigarui de pui, peste sau porc, prajite pe carbuni incinsi si asezonate cu sos de arahide sau de soia) sau gado gado, deliciul vegetarienilor (salata de legume gatite, uneori foarte condimentata, care se serveste cu sos de arahide). Peste tot in Indonezia veti intalni bucataria padang, denumita astfel dupa un oras din insula Sumatra. Este echivalentul indonezian al fast-food-urilor occidentale. In traditia indoneziana nu exista conceptul de „desert”, asa cum il cunoastem noi. Dupa masa, indonezienii obisnuiesc sa manance fructe, printre cele mai apreciate numarandu-se mango si papaya.
    Pe strazile din Bali puteti intalni asa-numitele kaki lima, tonete din care vanzatori ambulanti imbie turistii cu specialitati locale la preturi mici. Warung, restaurantele traditionale din Bali, sunt, inainte de orice, locul predilect de intalnire al balinezilor, pentru o cafea sau o masa ieftina. In zonele foarte frecventate de turisti exista insa si restaurante in care se servesc preparate occidentale. La capitolul bauturi, printre cele mai raspandite sunt ceaiul de ghimbir proaspat, lime squash (o bautura asemanatoare cu limonada occidentala, preparata cu lamaie verde, apa minerala si sirop), sucurile de fructe proaspete (avocado, ananas, mango) si bintang (berea nationala).

    allurecosmetics.com.ua/
    http://www.rondell.kiev.ua/

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleSer-tratament impotriva caderii parului Capilar+
    Next Article Istoria interbelica a stramosilor mei
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Casele romanilor, mai frumoase cu Exotique

    4 noiembrie 2013

    O seara de basm: Aniversarea a 10 ani de Exotique

    28 octombrie 2013

    Petrecere in familia Exotique

    25 octombrie 2013
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Mai putin de o saptamana pana la deschiderea Indagra & Indagra Food 2025

    Expozitie retrospectiva Kos Andras, la Muzeul Taranului

    Denta & Rommedica 2025, o editie dedicata inovatiei, educatiei si dialogului medical

    Concert si atelier de muzica armeneasca traditionala, la MTR

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.