In tratarea durerilor cronice, un rol important il ocupa si dieta pe care o adoptam. Cu cat regimul alimentar este mai bogat, printre altele, in magneziu si vitaminele C si D, si mai sarac in dulciuri concentrate si in zahar, cu atat organismului nostru ii vine mai usor sa depaseasca durerile cronice. Surse foarte bune de magneziu sunt cerealele integrale si legumele verzi, in timp ce somonul, heringul, tonul sau sardinele, consumate de cateva ori pe saptamana, ne asigura aportul necesar de vitamina D. De mare ajutor in atenuarea durerilor cronice este si spirulina, veritabila minune a naturii. Spirulina este o microalga cu proprietati nutritionale si terapeutice cu totul incredibile, avand cel mai mare continut de vitamine, microelemente, aminoacizi si fermenti. Spirulina contine peste 286 de substante active, are proprietati antiinflamatoare si un important efect curativ intern, ajutand la eliminarea toxinelor din corp. Actiunea benefica a spirulinei este potentata de asocierea ei cu extractul total de catina. Un alt remediu natural eficient in tratarea durerilor cronice il reprezinta salicilina, asa-numita aspirina naturala, extrasa din scoarta de salcie. De altfel, salicilina este precursorul natural al acidului salicilic, care intra in componenta aspirinei. Mai multe recomandari utile pentru tratarea durerilor cronice aflati urmarind rubrica Ce se intampla, doctore?, difuzata la PRO TV, pe care o puteti viziona pe www.csid.ro.
Previous ArticleSunt indragostita de Baile Herculane
Next Article Romania pe care mi-o doresc