Ceai ecologic de rozmarin
Compozitie: pulbere din frunze de rozmarin, uleiuri volatile, acid rozmarinic, flavone, triterpene, saponine, taninuri, vitamina C.
Actiune: continutul bogat in principii bioactive confera ceaiului multiple proprietati: tonic-amare, colagog-coleretice, hepatoprotectoare; de imbunatatire a irigarii si oxigenarii cerebrale, de stimulare a sistemului nervos central; vasoprotectoare a circulatiei periferice (arteriolara si capilara); tonifiante si reconfortante; antiseptice (efecte antimicrobiene, antifungice si antivirale); diuretice; antioxidante.
Recomandari: suplimentarea dietei in tulburari functionale hepatobiliare, tulburari dispeptice, dislipidemie, ateroscleroza, stari de astenie la persoane varstnice cu tulburari circulatorii si de memorie, in hipotensiune cu tendinta la colaps ortostatic, scleroza cerebrala, debilitate fizica la tineri, dupa efort intelectual si fizic prelungit ca tonifiant si reconfortant, in stari de astenie dupa boli infecto-contagioase.
Precautii: in sarcina si in perioada de alaptare, in epilepsie, la pacientii hipertensivi (numai la recomandarea medicului).
Mod de administrare: ceaiul se prepara din 1-2 plicuri x 1 g la 250 ml apa fierbinte, prin infuzare timp de 5-10 minute. Infuzia se consuma neindulcita, calduta sau rece, cate 2-3 cani pe zi intre mese, sau ori de cate ori este necesar.
Pret: 4,61 lei (25 plicuri a cate 1 g). Se gaseste in farmacii si in magazinele cu produse naturiste.