Cei care isi petrec concediul de vara la munte sau sunt doar in trecere pe DN1 nu vor regreta daca vor face un popas la Manastirea Sinaia, situata in centrul orasului cu acelasi nume. Catedrala Carpatilor, cum este supranumita Manastirea Sinaia, este cea mai veche constructie din Sinaia, cea in jurul careia s-a dezvoltat ulterior statiunea balneoclimaterica montana. Curtea manastirii adaposteste Biserica Veche, Biserica Noua, chiliile calugarilor si cavoul lui Tache Ionescu.
Manastirea Sinaia a fost construita in 1695, de catre Mihail Cantacuzino, dupa o excursie la Muntele Sinai din Locurile Sfinte, in urma careia a ramas foarte impresionat. Manastirea poarta numele Muntelui Sinai, loc in care conform Bibliei Moise primeste tablele legii cu cele zece porunci. Manastirea Sinaia a fost ridicata pentru a fi adapost si loc de rugaciune pentru 12 calugari, dupa modelul celor 12 Apostoli ai lui Iisus Hristos. Biserica Veche, o constructie in clasicul stil brancovenesc, se face remarcata datorita impozantei sale. Zidurile groase, coloanele sculptate si picturile vechi dezvaluie o adevarata opera de arta.
Cu timpul, aceasta mica biserica a devenit neincapatoare deoarece celor 12 calugari li s-au alaturat si alti calugari, fiind necesara construirea unei a doua biserici, Biserica Noua. Aceasta este o constructie mareata si impunatoare. Culoarea care primeaza in picturile religioase este verdele. In aceasta manastire putem gasi cinci tipuri de cruci: crucea lui Stefan cel Mare, crucea greceasca, crucea latina, crucea slava si soarele inscris intr-o cruce latina.
Manastirea mai adaposteste si cavoul lui Tache Ionescu, prim-ministru in Primul Razboi Mondial. Acesta era grav bolnav si a venit sa se refaca la aceasta manastire. Apoi si-a dorit ca dupa moartea sa sa fie inmormantat aici, in locul acesta sfant care i-a fost atat de drag.
In acest minunat lacas de cult, pelerinii vor trai o experienta de neuitat, iubirea lui Dumnezeu ii va vindeca de orice boala trupeasca sau necaz sufletesc. Rugandu-se la icoanele din manastire vor recapata putere si speranta. Orice pelerin care doreste sa primeasca in suflet puterea nemarginita a credintei isi gaseste refugiul aici. In momentele de cumpana din viata noastra, cand nu stim ce drum sa urmam, Manastirea Sinaia reprezinta locul ideal pentru reculegere. (Angelica Cioaca)
{yoogallery src=[/images/stories/Dacicool/Romania_Mea/Articole/Manastirea_Sinaia_locul_unde_te_intalnesti_cu_Dumnezeu/1]}