Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Bors de cartofi
    Arta culinara

    Bors de cartofi

    23 februarie 2015Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Toate activitatile desfasurate in Lunea Curata au ca scop curatirea. Se spala foarte bine toate vasele si ustensilele cu care s-au preparat pana atunci mancaruri de dulce. Nu scapa din aceasta curatenie generala nici un obiect din bucatarie, ca nu cumva sa spurce dupa aceea mancarea. Pentru aceasta zi va propunem reteta Borsului de cartofi.

    Aveti trebuinta de: 600 g cartofi, 100 g ceapa, 100 g morcovi, o telina (radacina si frunze), doua legaturi de patrunjel, o legatura de leustean, sare, piper, un litru de bors; facultativ: 3 linguri de untdelemn.
    Cum se procedeaza: Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pe razatoare. Daca este dezlegare, se incinge untdelemnul si se calesc in el ceapa si radacinoasele, apoi se inabusa. Cand s-au inmuiat, se adauga cartofii, curatati si taiati cuburi. Se condimenteaza, se toarna deasupra apa rece si se lasa la fiert la foc potrivit. Cand cartofii sunt bine fierti (se poate incerca un cartof cu dintii unei furculite), se adauga borsul (fiert separat inainte) si verdeata (telina, patrunjel si leustean) tocata marunt. Din patrunjel si leustean se pastreaza cateva fire care se pun in oala dupa ce se trage de pe foc.

    Reteta culeasa din Podu Turcului, judetul Bacau, si publicata in volumul Retete alese pentru Post si Craciun, de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2007.
    Sursa: antenasatelor.ro
    (Simona Lazar, Antena Satelor)

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleApiland, pentru o inima sanatoasa
    Next Article Body Mind Spirit Expo, intre 27 februarie – 1 martie 2015, la Sala Palatului din Bucuresti
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Targul Arhanghelilor Mihail si Gavriil, la MTR

    Romexpo deschide portile Indagra & Indagra Food 2025, cea mai importanta platforma dedicata inovatiei in sectorul agricol si alimentar

    Mai putin de o saptamana pana la deschiderea Indagra & Indagra Food 2025

    Expozitie retrospectiva Kos Andras, la Muzeul Taranului

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.