Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Bors de ciuperci (reteta lui Radu Anton Roman)
    Arta culinara

    Bors de ciuperci (reteta lui Radu Anton Roman)

    17 iunie 2017Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Prepara un bors de ciuperci dupa reteta lui Radu Anton Roman si toti cei asezati la masa vor fi incantati de deliciul culinar rezultat. Pe cat de savuroasa, de plina, de catifelata e ciorba asta – una dintre cele mai cuceritoare fierturi romanesti -, pe atat e de izolata, de uitata pe vaile paraielor moldovene. De cate ori mi se intampla sa ospatez vreun strain, ii fac bors de ciuperci si merg la sigur: innebuneste de placere.

    Cu toate astea, nici o bodega, dar absolut nici una (din cele nenumarate pe unde mi-am tocit coatele si maselele) nu o face! Cand mananci cu lingura din strachina, nu o pune rezemata de strachina, caci se urca calicia in strachina, si mancand-o nu mai poti scapa de dansa. (Gorovei)
    Ingrediente: 1 kg ciuperci, de preferinta de soi bun, pastraviori de fag, urechiuse (mai ales), rascovi, painisoare, manatarci, zarzavat: 1 pastarnac, 1 patrunjel, 1 telina mica, 2 morcovi, 2 cepe, 1 gogosar sau 1 ardei gras, 500 ml supa carne, 1 litru de bors proaspat, sare, piper, dupa gust, 1 pahar de smantana, 1 ou, 1 legatura de leustean sau alta verdeata.
    Mod de preparare: Se grijeste zarzavatul, se rade sau se toaca din cutit, se pune la fiert in 2 litri apa cu un praf de sare, o jumatate de ora.
    Ciupercile se spala bine, se toaca felii subtiri, se pun impreuna cu supa langa zarzavat, sa clocoteasca molcom pentru inca o jumatate de ora. Se pune borsul la fiert si dupa primele clocote se toarna peste ciuperci. Se bate oul cu smantana, piper si un pic de zeama. Se toaca leusteanul. Cand a scazut cam cu un litru zeama (si mai bine), se potriveste de sare, se drege cu smantana si ou, se ia de pe foc si se presara leustean.

    Sursa: Antena Satelor

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleZama de gaina cu zdrente (reteta bunicii)
    Next Article Locatie de vis si cazare de 5 stele in Poiana Brasov: Hotel Aurelius – Imparatul Romanilor
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Denta & Rommedica 2025, o editie dedicata inovatiei, educatiei si dialogului medical

    Concert si atelier de muzica armeneasca traditionala, la MTR

    Salonul National de Arta Contemporana 2025, la Muzeul Taranului

    Denta & Rommedica 2025: Expo-conferinta dedicata inovatiei si progresului in sanatate

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.