Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Cocktail-uri de vara
    Arta culinara

    Cocktail-uri de vara

    20 iulie 2010Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Intr-o zi torida de vara nimic nu e mai placut decat o bautura racoritoare. De multe ori vrei insa ceva mai deosebit, nu doar deja atat de banalele sucuri tinute la frigider… Si este si pacat sa te rezumi la ele! E atat de simplu sa-ti lasi imaginatia sa zboare si sa te bucuri in fiecare zi de ceva nou si deosebit de gustos. Poti, de exemplu, sa prepari excelente bauturi racoritoare cu siropurile Europlant de visine, zmeura, capsuni ori de afine, de coacaze sau, daca preferati, de pin sau de brad. Adaugati siropului ales zeama de lamaie, amestecati bine si, in final, puneti amestecul  la congelator, cel putin 4-5 ore. Gheata rezultata o maruntiti fin intr-un blender. Amestecul servit apoi intr-un pahar fara picior, peste care puteti turna, dupa gust, suc de fructe, sirop, apa, reprezinta o excelenta bautura pe cat de racoritoare si de tonica tot pe atat de gustoasa.

    Daca preferati o bautura alcoolica, aceasta reprezinta o baza excelenta de la care puteti pleca. Adaugati in pahar, peste gheata maruntita, o votca rece sau, daca preferati o bautura mai slaba, puteti opta pentru vin.
    O bautura delicata si extrem de placuta obtineti si daca turnati peste aceasta gheata lichior din fructele respective. De exemplu, un lichior de zmeura peste gheata obtinuta din sirop de zmeura. Daca doriti puteti realiza si diverse combinatii. In acest caz mergand perfect si un sirop de coacaze. Paharul il puteti orna in final cu cateva fructe proaspete de zmeura. Nu este de neglijat nici posibilitatea de a orna paharul cu clasica feliuta de lamaie.
    Gheata din sirop de capsuni merge excelent si cu un vin spumos. Iar in cazul visinelor putem apela si la un vermut, la care mai putem adauga si putin gin.
    Daca nu vreti ca bautura sa fie excesiv de rece puteti amesteca, de exemplu, trei parti de Bacardi Light cu o parte suc de lamaie la care adaugati sirop de zmeura Europlant si doua – trei cuburi de gheata. Bine amestecat si turnat intr-un pahar de cocktail ornat cu o feliuta de lamaie reprezinta o bautura pe cinste.
    Sau incercati un cocktail cu sirop de coacaze, Strips&Stars. Amestecti 30 ml de absint cu 20 ml de vodca si 30 ml sirop de coacaze. Adaugati zeama de lamaie, lichior de zmeura, bere aromata si coacaze proaspete. Turnati apoi amestecul bine omogenizat intr-un pahar inalt de sticla, adaugati cuburile de gheata si decorati cu cateva boabe de coacaze proaspete.
    Sau puteti sa amestecati, in parti egale, crema alba de cacao, coniac si frisca, adaugati dupa gust sirop de capsuni si gheata pisata, omogenizati perfect amestecul si turnati-l in paharele de cocktail, bine racite, pe care le veti orna apoi cu frisca si cu cate o capsuna asezata in varf.
    De preferinta, indiferent cat v-ar fi de pofta, e recomandabil sa nu le incercati pe toate deodata. Savurati-le pe rand, fiecare in alta zi. Veti fi mult mai castigati.

    evakuator-servis.com/
    http://www.galid.com/

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleVrei sa prinzi un buchet de mireasa?
    Next Article Drumetie la munte: Busteni – Predeal via Omu – Malaiesti
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Antique Market III si Targul Cadourilor de Craciun, 4-7 decembrie 2025, Romexpo (Pavilion C2)

    Targul de Turism al Romaniei II: 12.000 de vizitatori si-au gasit vacantele perfecte

    Destinatii inedite si reduceri de pana la 50%: Targul de Turism al Romaniei II 2025 incepe la Romexpo

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.