![Pentru cocktail-uri racoritoare de vara, puteti sa va preparati o gheata speciala cu siropuri de fructe](https://new.daciccool.ro/wp-content/uploads/2023/01/Siropuri-Europlant-2.jpg)
Daca preferati o bautura alcoolica, aceasta reprezinta o baza excelenta de la care puteti pleca. Adaugati in pahar, peste gheata maruntita, o votca rece sau, daca preferati o bautura mai slaba, puteti opta pentru vin.
O bautura delicata si extrem de placuta obtineti si daca turnati peste aceasta gheata lichior din fructele respective. De exemplu, un lichior de zmeura peste gheata obtinuta din sirop de zmeura. Daca doriti puteti realiza si diverse combinatii. In acest caz mergand perfect si un sirop de coacaze. Paharul il puteti orna in final cu cateva fructe proaspete de zmeura. Nu este de neglijat nici posibilitatea de a orna paharul cu clasica feliuta de lamaie.
Gheata din sirop de capsuni merge excelent si cu un vin spumos. Iar in cazul visinelor putem apela si la un vermut, la care mai putem adauga si putin gin.
Daca nu vreti ca bautura sa fie excesiv de rece puteti amesteca, de exemplu, trei parti de Bacardi Light cu o parte suc de lamaie la care adaugati sirop de zmeura Europlant si doua – trei cuburi de gheata. Bine amestecat si turnat intr-un pahar de cocktail ornat cu o feliuta de lamaie reprezinta o bautura pe cinste.
Sau incercati un cocktail cu sirop de coacaze, Strips&Stars. Amestecti 30 ml de absint cu 20 ml de vodca si 30 ml sirop de coacaze. Adaugati zeama de lamaie, lichior de zmeura, bere aromata si coacaze proaspete. Turnati apoi amestecul bine omogenizat intr-un pahar inalt de sticla, adaugati cuburile de gheata si decorati cu cateva boabe de coacaze proaspete.
Sau puteti sa amestecati, in parti egale, crema alba de cacao, coniac si frisca, adaugati dupa gust sirop de capsuni si gheata pisata, omogenizati perfect amestecul si turnati-l in paharele de cocktail, bine racite, pe care le veti orna apoi cu frisca si cu cate o capsuna asezata in varf.
De preferinta, indiferent cat v-ar fi de pofta, e recomandabil sa nu le incercati pe toate deodata. Savurati-le pe rand, fiecare in alta zi. Veti fi mult mai castigati.