Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Reteta frantuzeasca: Piept de rata in sos de portocale
    Arta culinara

    Reteta frantuzeasca: Piept de rata in sos de portocale

    1 august 2015Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta Piept de rata in sos de portocale, o reteta traditionala frantuzeasca. Este o reteta delicioasa, preparata din piept de rata, stropit cu sos de portocale si miere. Reteta a fost oferita si preparata de de Restaurant Vaporu’ si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati, nr. 2, Bucuresti (vizavi de Parcul Carol). In luna iunie a fost promovata bucataria frantuzeasca, iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna a fost Vaporu’.

    Ingrediente: 2400 g. piept de rata, 500 ml. suc de portocale, lapte, 300 g. unt, 250 g. miere de albine, 15 g. crema de trufe, cartofi, broccoli, morcovi, sare, amestec de condimente (piper, oregano si boia), nucsoara
    Mod de preparare: Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu piele, se condimenteaza si se prajeste in tigaie, cate 7-8 minute pe fiecare parte. Apoi se pune la cuptor aproximativ 10-15 minute.
    Sosul de portocale: se topeste unt intr-o tigaie, apoi se adauga suc de portocale, miere si lapte amestecand incontinuu. Se lasa pe foc pana se ingroasa.
    Intre timp se pun pe foc cartofii, cu putina sare, iar dupa ce au fiert se paseaza amestecandu-se cu unt si lapte si se asezoneaza cu crema de trufe.
    Morcovii se taie bastonase si se fierb 2-3 minute, dupa care se trag in unt cu zahar brun si nucsoara, iar broccoli se pregatesc la abur cu sare de mare.
    Mod de servire: Pieptul de rata se scoate de la cuptor, se taie felii se stropeste cu sos de portocale si se serveste alaturi de morcovi fierti,  piure de cartofi si trufe, asezonat cu broccoli.

    Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii  a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a doua editie, care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.
    Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleUn coltisor din Transilvania
    Next Article O vara „fresh” cu produse apicole!
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Mai putin de o saptamana pana la deschiderea Indagra & Indagra Food 2025

    Expozitie retrospectiva Kos Andras, la Muzeul Taranului

    Denta & Rommedica 2025, o editie dedicata inovatiei, educatiei si dialogului medical

    Concert si atelier de muzica armeneasca traditionala, la MTR

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.