Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Semintele de dovleac, un aliment delicios
    Arta culinara

    Semintele de dovleac, un aliment delicios

    19 iulie 2010Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Semintele de dovleac au un gust delicios, putand fi consumate atat crude, cat si prajite, ca atare sau incluse in diferite retete. Dincolo de bucuria gustului, ele reprezinta, mai ales daca sunt consumate crude, si o adevarata sursa de sanatate. Astfel, nutritionistii recomanda consumul a 100-200 g de seminte de dovleac pe zi pentru a ne intari organismul si a ne asigura o sanatate de invidiat fara sa mai apelam la vreun medicament sau supliment alimentar. Aportul lor energetic devine esential in cadrul curelor de cruditati. Ele sunt o excelenta sursa de proteine, vitamine, saruri minerale si oligoelemente, dar si de fibre, rezine si enzime.

    Pe langa faptul ca pot fi consumate crude, caz in care ne bucuram de un aport maxim de sanatate, ele pot fi prajite. Incercati, de exemplu, sa asezati semintele in tava de cuptor, intr-un singur strat, ungeti-le cu unt si puneti-le in cuptorul preincalzit, sa se coaca timp de aproximativ zece minute.

    Dar ele pot fi adaugate si la diferite salate. Extrem de sanatoasa, dar si de gustoasa este combinatia de sfecla rosie cu portocale, usturoi si seminte de dovleac:
    Luati doua sfecle rosii, le coaceti si le decojiti.
    Caliti la foc mic cativa catei de usturoi, puneti si semintele de dovleac in tigaie, la foc mic, pentru cateva minute, astfel incat usturoiul si semintele de dovleac sa ajunga sa se faca usor maronii.
    Amestecati in tigaie usturoiul si semintele de dovleac cu putina sare, o lingura de otet si cubuletele de portocala.
    Dupa gust, mai adaugati suc proaspat de portocale si turnati acest sos peste sfecla taiata cubulete. Se consuma imediat, pentru ca e prea buna pentru a o lasa sa astepte!

    Nu e de lepadat nici o crema de gulii si telina cu seminte de dovleac:
    Guliile si telina curatate si fierte in apa cu sare se pun in blender. Apoi se adauga in blender si smantana dulce.
    In final, se pun in crema astfel obtinuta o ligura de ulei de masline extravirgin si semintele de dovleac foarte putin prajite, fara ulei, cu sare si piper, in tigaia antiaderenta.

    Sau poate va place pestele… Ce-ati spune de un somon cu lamaie si seminte de dovleac?
    Doua linguri de seminte de dovleac prajite si nesarate se pun intr-un bol cu o lingura de unt, doua linguri de zeama de lamaie, o jumatate de lingurita de coaje de lamaie rasa si un sfert de lingurita de pudra de chili.
    O jumatate de kilogram de somon taiat in patru bucati bine frecate cu o jumatate de lingurita de sare si un sfert de lingurita de piper bine macinat se asaza intr-o tigaie bine incinsa cu fundul gros si se tine la foc pana ce se rumeneste pe fiecare parte si carnea este bine patrunsa.
    Apoi se asaza pe un platou si se toarna deasupra sosul de seminte de dovleac.

    Dar sunt si nenumarate retete de mancaruri pe baza de seminte de dovleac. Ati incercat de exemplu sarmalutele cu seminte de dovleac? Sunt delicioase!
    Va sunt necesare semintele de dovleac, o jumatate de sfecla rosie, un morcov, o ceapa, o lingura de faina, o ceasca de orez, marar, cimbru, dafin, sare si piper si, evident, foi de varza.
    Se macina semintele si legumele, apoi se amesteca, se adauga condimentele si orezul.
    Se invelesc sarmalutele si se asaza in cratita, dupa care se fierb 15 minute si in final se mai tin o jumatate de ora la cuptor.
    Este o reteta de post cu care va puteti uimi prietenii!

    Puteti pregati astfel o intreaga masa numai pe baza de seminte de dovleac. Retete sunt nenumarate… Iti trebuie doar timp sa le cauti sau curaj si inspiratie ca sa le prepari dupa propria ta imaginatie.

     

    www.evakuator-servis.com
    http://galid.com

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleCum scapam de celulita
    Next Article Chihlimbarul romanesc
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Antique Market III si Targul Cadourilor de Craciun, 4-7 decembrie 2025, Romexpo (Pavilion C2)

    Targul de Turism al Romaniei II: 12.000 de vizitatori si-au gasit vacantele perfecte

    Destinatii inedite si reduceri de pana la 50%: Targul de Turism al Romaniei II 2025 incepe la Romexpo

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.