Aproape cu totii ne cunoastem parintii, foarte multi si-au cunoscut bunicii, putini au habar cine le sunt strabunicii si extrem de putini stiu ce se petrece cu genealogia mai indepartata a neamului lor. Pentru cei ce nu descind dintr-o mare familie boiereasca, miza genealogica pare una obscura si dificila, daca nu chiar imposibila. Dar poate exista vreo istorie familiala care sa nu ascunda povesti remarcabile, deopotriva fascinante si tulburatoare? Cum o putem redescoperi? De unde sa incepem si ce etape sa parcurgem?
Ce traditii, legende sau povesti cu parfum de epoca pastreaza parintii, bunicii, strabunicii sau alte rude de-ale noastre? Ce marturii pretioase si nebagate in seama ascund scrisorile vechi, cartile sau fotografiile noastre de familie? Ce conexiuni nebanuite am putea descoperi daca am afla cate ceva despre genealogia prietenilor nostri? De ce anumite profesii, boli, povesti de dragoste sau drame se repeta in familia noastra?
Pentru a gasi un posibil raspuns la aceste intrebari importante, sunteti invitati la un inedit si incitant atelier interactiv menit sa va ajute sa va sondati propria istorie familiala. Un bine-venit prilej de a va cunoaste radacinile si implicit propria identitate, de a calatori in timp fara ajutorul vreunei masinarii miraculoase si a descoperi epoci, moravuri si intamplari tulburatoare si fascinante.
Atelierul este organizat de Asociatia Arhitect Dimitrie Ionescu Berechet in parteneriat cu Predania si se adreseaza tuturor celor interesati, indiferent de etnie sau de confesiune, in varsta de peste 16 ani. El se va desfasura in incinta Librariei Predania, str. Vulturilor nr. 8, sector 3 (zona Hala Traian), pe parcursul a patru intalniri, incepand cu data de sambata 7 decembrie 2013, ora 11.00. Costul acestui atelier este de numai 19 de lei/intalnire.
Pentru detalii si rezervari, sunati la telefon: 0734.13.13.77.