Oficialitati centrale si locale, reprezentanti ai vietii publice, jurnalisti si consumatori au venit la Fabrica de magiun Topoloveni pentru a sarbatori alaturi de Sonimpex Topoloveni cei 100 de ani de reteta ai magiunului de prune produs in localitatea argeseana. Oaspetii au vizitat fabrica pentru a vedea cum se produce cel mai premiat produs traditional romanesc si pentru a se convinge ca are un singur ingredient – prune proaspete romanesti, iar cazanele in care fierbe sunt reci pe dinafara, dovada ca se fierbe la temperatura menajanta, fara foc direct. Mereu am lucrat transparent, din respect pentru sanatatea consumatorilor, dar si pentru memoria strabunicilor nostri, pentru reteta care dateaza din 1914, atunci cand nu existau chimicale si se producea fara zahar. Aceasta este dovada ca in era aditivilor alimentari se poate face industrie alimentara in mod onest, a declarat doamna Bibiana Stanciulov, director general al Sonimpex Topoloveni.
Doamna director a fost premiata in cadrul evenimentului cu diploma de excelenta oferita de Prefectura Arges, Consiliul Judetean Arges si, respectiv, Primaria si Consiliul Local al orasului Topoloveni. Multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi si celor care ne-au transmis felicitari, mesajele dumneavoastra ne incurajeaza sa continuam sa lucram romaneste, pentru romani, sa promovam traditia si gastronomia romanesca prin singurul produs romanesc recunoscut la nivelul UE. Angajamentul nostru este acela ca vom continua sa oferim numai produse de calitate, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten!, a mai adagat doamna Stanciulov.
Evenimentul Ziua Portilor Deschise a fost marcat de spectacole populare oferite de grupul Haiducii Vladicii, dar si de copiii de la Scoala Gimnaziala de Excelenta Sfanta Mucenita Filoteea Pitesti, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 5 si Centrul de Primire in Regim de Urgenta Ciresarii II Topoloveni. Concomitent a avut loc un concurs de sah intre copii, dar si degustari de magiun si produse cu magiun din prune Topoloveni, precum si o expozitie de produse traditionale romanesti.
Ziua s-a incheiat cu o veste excelenta pentru Sonimpex Topoloveni, producatorul primind certificarea Halal de la Muftiatul Cultului Musulman din Romania, ceea ce ce inseamna ca se vor putea dezvolta relatii comerciale cu comunitatile musulmane din intreaga lume
Acest al o sutalea an de existenta a retetei de magiun de prune a fost marcat de Sonimpex Topoloveni printr-o serie de evenimente lunare: degustari peste hotare, prezentarea magiunului de prune la diferite show-uri culinare din strainatate, sprijinirea unor evenimente organizate in tara, premierea unor copii talentati sau a celor care provin din familii nevoiase, precum si organizarea unor campanii pentru diabetici sau pensionarii cu pensia sub 500 lei.
Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din Romania care beneficiaza de fonduri europene pentru promovare, deoarece este singurul produs care a obtinut certificatul de „Indicatie Geografica Protejata” acordat de UE, accesand in acest sens doua programe cu o perioada de desfasurare de cate 3 ani fiecare. Este furnizor al Casei Regale a Romaniei, multiplu premiat Superior Taste Award de catre Institutul pentru Gust si Calitate Bruxelles, Ambassador of the Romanian traditional taste. Poate fi introdus in dieta de la varsta de 6 luni – cand incepe diversificarea alimentatiei; este permis si persoanelor bolnave de diabet, cu acordul medicului curant, conform unui studiu realizat la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice N.C. Paulescu. Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% romanesc, 100% natural, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten.
{yoogallery src=[/images/stories/Dacicool/Timp_Liber/Evenimente/Magiunul_de_prune_Topoloveni_sarbatorit_la_100_de_ani/1]}