Romania este frumoasa prin mancarurile traditionale pe care numai aici le gasim, le gatim si le savuram. Astfel de mancaruri nu gatesc restaurantele din lumea intreaga, cu gustul si reteta transmisa din generatie in generatie, de la strabunicii nostri si pana acum. Si ma refer la mancarurile precum sarmalele in foi de varza murata sau in foi de vita-de-vie, carnati facuti in curtea bunicii, unde afumam carnea de porc, slanina…
Carnea pe care o cumparam din import nu are niciodata gustul acela bun ca si carnea afumata in curtea bunicilor de la tara. Animalele din curtea gospodarilor, care sunt crescute prin hrana naturala, si nu cu concentrate ca la ferme, ouale numite de oraseni „oua de casa” sunt cele mai gustoase oua din lume. Nu-i de mirare ca toti romanii plecati in tari straine, de cate ori vin in vizita in Romania, se aprovizioneaza de la rude cu zacusca, bulion fiert de matusa, gaina crescuta in curtea parinteasca si carnea de porc afumata de bunici. Pentru asta ma mandresc cu Romania mea, atat eu, cat si restul romanilor, mai ales cei plecati „afara”, care si-au dat seama pe pielea lor ca nicaieri mancarea nu-i asa de gustoasa ca in Romania. (Melinda Draghita, Foto: www.transilvania-magica.ro)