Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Drob de ghebe
    Arta culinara

    Drob de ghebe

    15 martie 2015Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    In dorul drobului de miel, pe care il va face cu pioasa aplecare spre bucate si spre cele sfinte, totodata, gospodina-si poate cerca indemanarea cu un… drob de ghebe. Mai ales daca le are puse la pastrare, la sare sau in cele racitoare. Ori daca le-a pus din vreme la uscat, pe ata, caz in care mai intai le va rehidrata in apa clocotita.

    Aveti trebuinta de: 2 kg de ghebe, doua cepe, o legatura de patrunjel, o legatura de marar, ulei, sare, piper, pesmet; facultativ: doua oua.
    Cum se prepara: Ghebele, curatate si spalate (se pot folosi si ghebe puse la pastrat la sare, dar trebuie lasate la desarat cateva ore, in apa rece, care se schimba mereu) se fierb in apa cu sare (sau in apa simpla, in cazul ghebelor pastrate la sare, de care aminteam mai devreme). Dupa 15 minute, se scurg si se dau prin masina de tocat. Ceapa se taie foarte marunt, se caleste in ulei, se amesteca apoi cu ghebele, cu verdeata tocata si cu condimentele. (Daca nu-i post, se pot pune si doua galbenusuri frecate cu sare si doua albusuri batute spuma). Se toarna totul intr-un vas de lut pentru cuptor (uns cu ulei si tapetat cu pesmet). Se coace la cuptor, la foc potrivit, timp de aproximativ o ora. Se taie felii si se serveste cu vin alb, sec.

    Reteta aflata de la Stefan Varga din Sinaia si publicata in volumul Retete alese pentru Post si Craciun, de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010
    Sursa: antenasatelor.ro
    (Simona Lazar, Antena Satelor)

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleCozonac cu prune
    Next Article Un elixir al sanatatii: Laptisorul de matca
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    Targul Arhanghelilor Mihail si Gavriil, la MTR

    Romexpo deschide portile Indagra & Indagra Food 2025, cea mai importanta platforma dedicata inovatiei in sectorul agricol si alimentar

    Mai putin de o saptamana pana la deschiderea Indagra & Indagra Food 2025

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.