Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Cozonac cu prune
    Arta culinara

    Cozonac cu prune

    14 martie 2015Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Copturile ritualice sunt multe si au rostul lor in Postul Pastilor. Se fac de la colacei de post la hulubi de pita si pana la colacii mari, mai ales in zilele de pomenire a mortilor. Un astfel de colac, numit uitata, este mai mare si redeseneaza, fidel, chipul omenesc. Se da de pomana pentru mortii care nu au fost amintiti de mult in rugaciuni. Perioada aceasta culmineaza de Pasti, cu colacul de cinste. Si pentru ca niciodata retetele nu-s destule, in asteptarea Pastilor va propunem o reteta de Cozonac cu prune, culeasa de pe Valea Muresului.

    Aveti trebuinta de: 1 kg faina de patiserie, 250 g zahar tos, 300 g unt, 4 galbenusuri, doua plicuri cu zahar vanilinat, coaja rasa de la o lamaie, un pliculet cu praf de copt, 50-75 ml apa (dupa cat cere faina), o jumatate de lingurita de sare fina.
    Pentru umplutura: 100 g alune, 50 g migdale, 100 g prune uscate fara samburi, 100 g zahar tos, o lingurita de scortisoara macinata.
    Cum se procedeaza: Praful de copt se amesteca in faina cernuta. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana cand acesta se topeste. Se adauga in faina, impreuna cu apa, sarea si mirodeniile.
    Alunele se macina, migdalele se taie in felii sau se zdrobesc, iar prunele se taie marunt. Se amesteca toate acestea cu zaharul si scortisoara. Aluatul se imparte in doua. Din fiecare bucata se face cate o foaie peste care se presara umplutura obtinuta. Se ruleaza, se pun cozonacii in tavi unse cu unt si se tin in cuptorul bine incalzit, la foc potrivit, pentru 45 de minute.

    Reteta culeasa de la o gospodina din Targu Mures, judetul Mures, si publicata in volumul Retete alese pentru Post si Craciun de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010.
    Sursa: antenasatelor.ro
    (Simona Lazar, Antena Satelor)

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleReteta basarabeana: Limba soacrei
    Next Article Drob de ghebe
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Body Mind Spirit Expo, editia XXVIII

    In cinematografe, noul film Lilo si Stitch: Emotionanta intalnire a unei fete cu un extraterestru!

    Cosmetics Beauty Hair 2025: Un nou concept, o scena dedicata frumusetii in toate formele ei

    O noua conferinta din programul Conferintele muzicale la MNAR

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.