Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Blogurile Brandurilor Dacic Cool»Blog Propolets»Cum arata propolisul
    Blog Propolets

    Cum arata propolisul

    25 februarie 2011Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Fiind constituit dintr-un amestec de materii rasinoase si balsamuri, ceara, uleiuri eterice si polen, propolisul isi schimba rapid consistenta in functie de temperatura. Astfel, la temperaturi scazute este solid si casant, incepand sa se inmoaie la temperaturi de peste 37 de grade Celsius, pentru ca apoi sa se topeasca la temperaturi cuprinse intre 70 si 120 de grade Celsius.
    El reprezinta o masa eterogen rasinoasa, uneori compacta si ceroasa. Poate fi format din particule maleabile si aderente sau dintr-o masa granuloasa sau friabila si sfaramicioasa. Insa toate sortimentele, chiar si cele ceroase, devin friabile la temperaturi scazute, deja de la temperaturi de sub 15 grade Celsius. Dupa ce incep sa se inmoaie la temperaturi de peste 37 de grade, ajung – la temperaturi de peste 60 de grade pentru unele sorturi si de peste 80 de grade pentru altele – sa capete o consistenta specifica ce a facut ca propolisul sa fie cunoscut si sub denumirea de clei de albine.

    Propolisul se bucura de un miros specific, complex, de natura balsamica, amintind de ceara, de miere si vanilie, putand varia insa foarte mult de la caz la caz. La ardere degaja un fum cu aroma de balsamuri si rasini de cea mai buna calitate. La randul lui, gustul este in general iute, arzator, variind insa si el extrem de mult. Dar poate ca nici o alta caracteristica nu variaza atat de mult precum culoarea. Astfel, propolisul provenind din zonele cu clima temperata are o culoare ce variaza de la brun deschis la brun inchis, putand avea uneori reflexe galben verzui. Dar mai spre nord, in apropierea cercului polar, precum in Finlanda, capata o culoare portocalie, in timp ce in zonele cu climat tropical si, de exemplu, in Australia, culoarea propolisului poate ajunge chiar pana la negru. In schimb, culoarea propolisului cubanez poate varia extrem de mult, de la rosu si brun pana la verde si  violet inchis. La randul lui, cel brazilian prezinta o culoare predominant verzuie, cu nuante de galben brun. Aceste variatii extrem de mari se datoreaza calitatilor diferite pe care i le confera specificul plantelor vizitate de albine.
    Cum diferentele privesc inclusiv gustul si proprietatile terapeutice ale propolisului, o grija majora o acordam selectarii sortimentelor optime. Astfel, Propolets va garanteaza in permanenta acelasi gust si aceleasi beneficii terapeutice de care va veti convinge imediat ce il veti incerca. (Foto: Stock.XCHNG)

     

    http://www.kssocium.com.ua/
    http://www.mega-turnik.com.ua

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleIeri cu vaca la pascut, astazi pe facebook
    Next Article Atitudinea pozitiva genereaza succesul
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Apicolele in cultura popoarelor lumii

    23 ianuarie 2016

    Detoxifiere naturala dupa sarbatori

    16 ianuarie 2016

    Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

    18 decembrie 2015
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Body Mind Spirit Expo, editia XXVIII

    In cinematografe, noul film Lilo si Stitch: Emotionanta intalnire a unei fete cu un extraterestru!

    Cosmetics Beauty Hair 2025: Un nou concept, o scena dedicata frumusetii in toate formele ei

    O noua conferinta din programul Conferintele muzicale la MNAR

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.