Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Blogurile Brandurilor Dacic Cool»Blog Corcova»Pinot Noir, usor de asortat
    Blog Corcova

    Pinot Noir, usor de asortat

    3 mai 2012Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Daca se intampla ca vinul dumneavoastra favorit sa fie Pinot Noir, aveti o multime de optiuni in ceea ce priveste mancarurile alaturi de care il puteti degusta.
    Pinot Noir este unul vin deosebit de versatil, putand fi combinat cu numeroase preparate. Greu de obtinut, intr-adevar, din cauza conditiilor speciale pe care le cere acest soi si a necesitatii de a fi urmarit indeaproape, atunci cand e bine facut, este unul dintre cele mai delicioase vinuri. Vinurile frantuzesti burgunde, care poarta numele Grand Cru, sunt obtinute din struguri Pinot Noir. In Statele Unite ale Americii, statul Oregon are deja reputatia ca produce vinuri Pinot Noir excelente, iar statul California e cunoscut pentru vinurile sale din aceeasi familie – proaspete, cu gust de gem de fructe, care pot insoti cu succes chiar si mancaruri mai condimentate.

    Somon, rata si ciuperci
    Doua feluri de mancare clasice care ne vin in minte imediat ce rostim numele acestui vin sunt somonul la gratar si rata gatita in orice fel. Daca iubiti fructele de mare, trebuie sa stiti ca si in acest caz Pinot Noir merge la fel de bine. Sau, daca aveti alte gusturi, puteti gati o baza simpla din carne de vita la cuptor pe care o asezonati cu legume si o stropiti cu Pinot Noir. Astfel nu veti da gres!
    Cu Pinot Noir merge si aproape orice fel de mancare cu ciuperci. Chiar daca varietatilor americane le lipsesc adeseori aromele si gusturile cu tente minerale ale vinurilor europene, o tocanita de ciuperci va reusi sa scoata la suprafata aceste note. In cazul vinurilor europene, aromele caracteristice de trufe si ciuperci vor asigura o potrivire perfecta cu orice mancare de ciuperci, fie ca e vorba de tocanita sau de ciuperci fripte.
    Varietatile de Pinot Noir din S.U.A. obtinute in regiuni cu clima mai calda pot evidentia note „zemoase” de cirese, capsuni si zmeura si se potrivesc foarte bine chiar si cu rosiile sau cu mirodeniile. Totusi, e bine sa limitati cantitatea de tomate. De exemplu, puteti servi paste si chiftele cu Pinot Noir, dar e mai bine sa faceti un sos mai usor, stil marinata, in locul unui sos gros si greu, ca in sudul Italiei.

    Textura conteaza!
    Strugurii din soiul Pinot Noir sunt cunoscuti pentru textura lor matasoasa. Prin urmare, atunci cand le cautati o „pereche culinara”, tineti cont si de textura mancarii respective. De exemplu, un Pinot Noir american merge de minune cu fasole rosie si cu orez. Textura boabelor de fasole este consistenta, totusi nu e prea densa – in plus, fasolea rosie are, in general, si arome de pamant. De aceea, nu e deloc de mirare ca tocana frantuzeasca de fasole, numita cassoulet, si un Pinot Noir frantuzesc reprezinta o potrivire culinara perfecta…
    Cand alegeti insotitorul culinar al Pinot Noir-ului, va puteti gandi si la un muschi file. Carnea mai grasa merge mai bine cu un vin care are tanini mai multi, ca de exemplu Cabernet Sauvignon. Muschiul de pe spate, mai fraged, este insa foarte potrivit pentru Pinot Noir, mai ales atunci cand, pe gratar, primeste arome de fum. Il puteti servi alaturi de un cartof copt si de o garnitura cu de toate.
    Prin urmare, data viitoare cand va veti hotari sa savurati un Pinot Noir, ganditi-va cum sa organizati un ospat in jurul lui. Cu siguranta il veti aprecia si mai mult. Avantajul fata de alte vinuri este ca foarte multe dintre alimentele pe care le aveti in casa se pot transforma in preparate culinare care sa-i puna in valoare calitatile.

    http://avtokum.com/
    http://utis.org.ua/

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleEleganta premium si ergonomie de top
    Next Article Zilele Regalitatii in Romania
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Apicolele in cultura popoarelor lumii

    23 ianuarie 2016

    Detoxifiere naturala dupa sarbatori

    16 ianuarie 2016

    Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

    18 decembrie 2015
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Mai putin de o saptamana pana la deschiderea Indagra & Indagra Food 2025

    Expozitie retrospectiva Kos Andras, la Muzeul Taranului

    Denta & Rommedica 2025, o editie dedicata inovatiei, educatiei si dialogului medical

    Concert si atelier de muzica armeneasca traditionala, la MTR

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.