Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Blogurile Brandurilor Dacic Cool»Blog Apimond»Prajitura de foi cu miere
    Blog Apimond

    Prajitura de foi cu miere

    7 noiembrie 2012Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Daca va pregatiti de oaspeti, va puteti surprinde musafirii cu un desert deosebit: o prajitura din foi cu miere. Iata o sugestie de reteta pe care o puteti incerca acasa si la care puteti folosi unul dintre sortimentele de miere Apimond:  
    Ingrediente pentru 3-4 foi, in functie de marimea tavii: 500 grame faina, 4 oua, 50 grame unt, 50 mililitri smantana, 200 grame miere, 50 grame zahar, 1 lingurita bicarbonat / 1 pliculet praf de copt
    Ingrediente pentru crema de lamaie: 200 grame unt, 300 mililitri lapte, 50 grame faina, 200 grame zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lamaie mare

    Mod de preparare foi:
    1. Cantariti mierea direct in castron (dupa ce s-a luat tara).
    2. Adaugati zaharul, smantana, untul moale, coaja de lamaie, ouale intregi (albus si galbenus), amestecand bine.
    3. Adaugati faina si praful de copt.
    4. Aluatul, mai moale, se amesteca bine cu lingura.
    5. Atentie! Foile se coc pe dosul tavii. Ungeti bine dosul tavii cu margarina solida, pana cand dosul tavii se albeste (strat mai gros de margarina). Tava pe care urmeaza sa se coaca foile trebuie sa fie rece, altfel margarina cu care se unge dosul tavii se va topi si aluatul va aluneca.
    6. Intindeti aluatul pe dosul tavii, cu un cutit cu lama lata, in strat cat mai subtire (circa 2 milimetri).
    7. Fiecare foaie se coace la foc semimijlociu, timp de 10 minute, in cuptorul incalzit dinainte. Foile se vor rumeni peste tot, capatand culoarea maro deschis. Fiecare foaie se coace la fel.
    8. Cand scoateti foaia din cuptor, treceti repede cu cutitul de sus in jos pe marginea tavii, ca sa se indrepte marginile foii, si pe sub foaie, ca sa se desprinda de tava. Apoi lasati foaia sa alunece pe o suprafata dreapta. Foile reci se intaresc, insa, dupa ce se ung cu crema, devin foarte fine si fragede, mai ales daca crema este mai moale.

    Mod de preparare crema:

    1. Diluati faina cu 150 mililtri lapte (rece). Laptele se adauga treptat, frecand bine cu dosul lingurii, ca sa nu se formeze cocoloase.
    2. Restul de lapte, impreuna cu zaharul si coaja rasa de lamaie se pun intr-un vas, la fiert (nu direct pe flacara).
    3. Cand da primul clocot, adaugati laptele frecat cu faina (1), amestecand in continuu, ca sa nu se formeze cocoloase. Daca s-au format cocoloase, continuati sa amestecati, pana cand se desfac. Lasati compozitia sa mai dea doua-trei clocote.
    4. Luati compozitia de pe foc si adaugati 50 mililitri zeama de lamaie si zaharul vanilat, amestecand bine.
    5. Lasati compozitia sa se racoreasca pe un vas cu apa rece.
    6. Adaugati untul moale si amestecati bine. Crema trebuie sa fie mai moale, ca sa se fragezeasca foile.

    Foile se suprapun cu crema, lasandu-le pana a doua zi sa se fragezeasca, apoi se taie in dreptunghiuri. (Foto: Stock.XCHNG)

    www.alfaakb.com/
    http://www.profitinvestblog.com/

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleFuchsia, senzualitate si extravaganta
    Next Article Bijuterii din bronz intr-un nou stil
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Apicolele in cultura popoarelor lumii

    23 ianuarie 2016

    Detoxifiere naturala dupa sarbatori

    16 ianuarie 2016

    Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

    18 decembrie 2015
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Prelegere si demonstratie live de Guqin chinezesc, la Muzeul National de Arta al Romaniei

    Arta crestinilor orientali, de la Eufrat la Nil, conferinta la MNAR

    Sarbatoarea Gusturi si Traditii din Saliste, satul Vale, 15 iunie 2025

    TIBCO & Antique Market 2025 – O calatorie prin stil, traditie si valoare

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.