In 2012, peste 85 de tari din intreaga lume vor organiza o zi de curatenie generala, in perioada 24 martie-25 septembrie. Romania este pe harta mondiala – Ziua de Curatenie Nationala este 12 mai, zi in care vor mai face curatenie si Bulgaria, Republica Moldova si Turcia. Actiunea globala de curatenie este organizata sub numele de Let`s Do It, World!, fiind initiata de comunitatea cu acelasi nume, care cuprinde toate tarile in care a fost deja realizat proiectul Let`s Do It! Cele 85 de tari participante din intreaga lume isi propun sa aduca o schimbare reala si sa demonstreze ca oamenilor le pasa de natura si de tara in care locuiesc si ca vor sa traiasca intr-o lume mai responsabila. In aceeasi perioada cu Romania vor organiza actiuni si Estonia si Portugalia (24 martie), Mexic (31 martie), Austria si SUA – statul California (21 aprilie), Marea Britanie (13 mai).
Pentru cel de-al treilea an consecutiv, echipa Let’s Do It, Romania! va invita pe toti locuitorii Romaniei sa luati parte la miscarea internationala de curatenie si sa aratati ca va pasa de tara voastra. Dupa succesul primelor doua editii din 2010 si 2011, la care au participat peste 500.000 de voluntari si care au colectat peste 1.300.000 de saci de deseuri, este momentul unei noi provocari pentru Romania. Romania este cea mai mare tara din comunitatea Let’s Do It, World! care a organizat o actiune de curatenie la nivel national. De asemenea, Romania este un model de succes pentru alte tari din proiect, mai multe initiative locale fiind preluate si la nivel international: aplicatiile create de echipa de IT, unele dintre strategiile de project management, logistica sau comunicare sunt acum folosite si in alte tari Let`s Do It!
Anul acesta, actiunea de curatenie nationala va imbraca o noua forma: in fiecare judet vor fi propuse si alese zonele in care se va face curatenie, fiecare locuitor al tarii avand astfel posibilitatea de a propune si a vota zona pe care si-o doreste curata. Numarul de zone din fiecare judet va fi stabilit in functie de zonele propuse, dar si de resursele locale. Printre primele propuneri se numara padurea Snagov, Baneasa din Bucuresti, zona lacului Vidraru in Arges, Codrii Pascaniului in Iasi sau Lacul lui Eminescu in Botosani.
Mai multe detalii aflati de pe www.letsdoitromania.ro.