Am vrut sa comand pentru o prietena un tort la o cofetarie cunoscuta, cer detalii despre pret si despre invelisul din martipan. Aflu ca de fapt spuneau martipan la icing, usor de confundat pentru cine nu se pricepe. Asa ca vreau sa va spun unele lucruri. Martipanul este un amestec din pasta de migdale cu zahar. Daca se foloseste insa sirop de zahar, sirop de glucoza si apa, nici vorba de pasta de migdale, denumirea este icing, nu martipan. Deci corect ar fi, chiar si din punct de vedere legal, un tort invelit in martipan sa se numeasca tort cu martipan, iar un tort invelit in icing sa se numeasca tort cu icing, nu cu martipan, asa cum incearca unii cofetari sa duca in eroare consumatorii. Icingul doar imita martipanul! Si, bineinteles, e mai ieftin! (Oana Nicoleta Rosu)
Previous ArticleDesign surprinzator si ergonomie de ultima generatie
Next Article Robotizarea, ultimul trend al evolutiei umane