In timpul vacantei pe litoralul romanesc, ne-am rezervat o zi pentru a vizita Pestera Sfantului Andrei. Aceasta este situata in apropierea localitatii Corvin din judetul Constanta, cam la 4 km de soseaua Constanta-Ostrov. Noi am mers vreo 2h de la Eforie Nord si la un moment dat chiar am avut emotii pentru ca ramaneam fara benzina si nu era nici o benzinarie decenta prin zona. Pana la urma am gasit un Petrom mic si dupa ce am plecat de acolo, la doar 3-5 minute de mers, am gasit si Pestera Sfantului Andrei.
Pestera a fost descoperita in 1918 de un locuitor din zona, avocat, pe nume Jean Dinu, in urma unui vis. Era atunci intr-o stare avansata de degradare, insa acesta a curatat-o si a construit aici chilii. In vara anului 1944, Pestera (ce se transformase in biserica) a fost sfintita de Chesarie Paunescu, Episcopul Tomisului. La scurt timp, trupele rusesti au distrus-o si de-abia dupa 1990 locul a fost refacut. Langa Pestera Sfantului Andrei se afla si o biserica mai mare, care adaposteste Moastele Sfantului Andrei.
Insa impresionanta pentru noi a fost Pestera Sfantului Apostol Andrei, o adevarata mica biserica, sapata in stanca, la baza muntelui. Pe pereti sunt multe icoane, luminate de candele, iar in locul altarului se afla o icoana mare a Sfantului Apostol Andrei. Va spun sincer ca nu am mai intalnit un loc mai linistit ca acesta. Desi mai erau cativa oameni inauntru care se rugau, precum si un calugar, in pestera era complet liniste. Sunt si vreo doua bancute, unde te poti aseza sa te linistesti si sa te rogi. Nu cred ca exista loc mai bun sa-ti regasesti pacea interioara.
Va recomand sa incercati sa vizitati acest loc anul viitor, cand mergeti la mare. Aveti grija sa fiti imbracati corespunzator, nu se accepta vizita in pantaloni scurti, fuste scurte sau maiouri. Nu exista taxa de intrare, insa puteti lasa niste banknote, in cutiile amenajate, pentru intretinerea locului. (Ancuta Maxim)
{yoogallery src=[/images/stories/Dacicool/Romania_Mea/Articole/Pestera_Sfantului_Andrei/1]}