Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»3 retete delicioase si sanatoase cu sprot
    Arta culinara

    3 retete delicioase si sanatoase cu sprot

    17 septembrie 2017Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Carnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). In plus, acest aliment previne osteoporoza, anemia, precum si cancerul. E bine de stiut si faptul ca accelereaza metabolismul. Totodata, pestele poate avea efecte pozitive asupra depresiei si tulburarii bipolare. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care acest tip de carne nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia voastra. De aceea va recomandam cateva retete, foarte usor de preparat, delicioase si sanatoase, cu sprot:

    Salata cu sprot, varianta ideala pentru prima masa a zilei
    Dimineata nu aveti prea mult timp la dispozitie, insa specialistii in nutritie va recomanda sa nu sariti peste prima masa a zilei, aceasta fiind mai importanta. Asa ca, daca vreti sa aveti parte de un mic-dejun sanatos, satios si rapid de preparat, alegeti sa pregatiti salata cu sprot afumat.
    Iata de ce aveti nevoie pentru aceast preparat: 250 g de Eva sprot afumat in ulei vegetal, 2 cepe rosii, 2 oua, 100 g masline, 2 linguri de ulei, o lamaie, sare si piper dupa gust. Pregatirea acestei retete este foarte simpla. Pentru inceput, e nevoie sa maruntiti sprotul din conserva si sa-i gasiti menirea intr-un castron adanc in care veti adauga ceapa taiata rondele, maslinele si ouale fierte taiate cubulete. Pentru a lega toate aceste ingrediente, se adauga ulei, lamaie, sare si piper, cat sa se amestece toate miresmele. Este excelenta cu paine neagra cu seminte. 

    Tocanita cu sprot la pranz
    Sprotul este o varianta excelenta si pentru masa de pranz. Poate ca nu stiati, dar din sprot se poate face o tocanita de va lingeti pe degete. Pentru aceasta, veti toca marunt 2 cepe, 1 morcov rondele, veti decoji si pisa 2 rosii. Incingeti uleiul intr-o cratita mai promitatoare, dupa care rumeniti ceapa pana prinde culoarea soarelui, moment in care e timpul sa adaugati morcovul, 5 cesti de apa si 1 cana de vin alb. Se fierb bine legumele si se mai completeaza cu apa daca este nevoie, dupa care se adauga o jumatate de kilogram de sprot, sosul de rosii si o lingurita de sos de chilli. Se mai fierbe putin, pana cand pestele e numai bun si fraged, se adauga sarea si piperul si tocanita e gata. O puteti servi calda, garnisita cu patrunjel proaspat si voie buna.

    Cartofi cu sprot si smantana la cuptor pentru cina
    Daca vreti sa mancati acest tip de peste la cina, optati pentru cartofi cu sprot si smantana la cuptor. Ingredientele care vor face ca reteta aceasta sa nu dea gres sunt 1,2 kg cartofi, 500 g ceapa, 400 g Eva sprot afumat in ulei vegetal, 600 ml smantana, 4 linguri unt, 5 linguri pesmet, sare si piper. Dupa ce toate ingredientele au fost pregatite, se curata cartofii si se taie felii sau se dau pe o razatoare cu ochiuri mari. Ceapa va trece si ea prin acelasi tratament de curatare si feliere foarte fina, dupa care va fi prajita in unt, fara a-si schimba culoarea. Totul se prepara intr-un vas termorezistent pe care va trebui sa il ungeti cu unt, sa asezati in el un prim strat de cartofi peste care se toarna apoi jumatate din cantitatea de ceapa si de sprot. Se condimenteaza, dupa care se repeta aceiasi pasi, finalizand cu un ultim invelis de cartofi. Totul va fi imbracat in smantana si, mai apoi, in pesmet, iar din loc in loc veti infige cubulete de unt pentru ca totul sa se topeasca si sa se contopeasca intr-o nebunie de arome. Nu mai aveti de asteptat decat 50 de minute care pot fi o tortura in fata preparatului care se va rumeni la cuptor, dar o tortura care va exalta orice nas care va trece prin apropiere.

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleCum depozitezi lenjeria de pat in siguranta?
    Next Article De Straja la Palatul Regal, reconstituire istorico-militara, la MNAR
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Opere in prim plan, prezentari de tip conferinta in Galeria de Arta Europeana a MNAR

    Expozitie de Andrei Coca, la Muzeul Taranului Roman

    Generatia care nu vorbeste despre BTS

    Vacanta la MTR, 1-31 iulie 2025

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.