![Bors moldovenesc de fasole alba](https://new.daciccool.ro/wp-content/uploads/2023/01/Bors-moldovenesc-de-fasole-alba.jpg)
Ingrediente: 600 g fasole alba uscata, 350 g morcovi si albitura, 300 g ceapa, 150 g telina, 25 g usturoi, 1 fir cimbru, 1,5 l bors, 50 g leustean, 50 g patrunjel verde, 100 ml ulei, sare.
Mod de preparare: Dupa ce fasolea s-a ales si s-a spalat in mai multe ape, se pune la fiert in apa rece.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta, i se adauga zarzavatul, curatat, spalat si taiat subtire, ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul si cimbrul. Dupa ce fasolea a fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat.
Se potriveste de sare si se lasa sa mai fiarba circa 5 minute. Se ia de pe foc si i se adauga verdeata si leusteanul, spalate si tocate marunt, precum si uleiul incalzit. Cand se serveste se mai adauga verdeata tocata marunt.
Secretul bucatarului! Pentru un gust mai bun, legumele se calesc in tigaie, inainte de a fi adaugate alaturi de fasole.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.