Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Carnea de pui, pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa!
    Arta culinara

    Carnea de pui, pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa!

    11 noiembrie 2017Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Daca, referindu-se la carnea de porc, specialistii in nutritie ne sfatuiesc sa fim precauti si sa o consumam in cantitati cat mai mici, la polul opus se afla sfaturile despre carnea de pui si de gaina. De ce carnea de pasare ar trebui sa fie nelipsita din meniul zilnic? Fiind un aliment lipsit de carbohidrati si sarac in grasimi, carnea de pasare este ingredientul perfect pentru silueta. Aportul caloric redus alaturi de puterea mare de satietate sunt avantaje care fac din carnea alba de pui prima alegere a celor care vor sa scape de cateva kilograme. In plus, s-a observat ca aminoacizii din compozitia acesteia au actiune tonica asupra sistemului nervos si scad apetitul.

    Totusi, un mic truc pe care trebuie sa-l stii despre prepararea carnii de pasare este ca 3/4 din grasimea pe care o are un pui se ”ascunde” in piele. Astfel, inainte de gatire – daca vrei un preparat demn pentru o dieta sanatoasa, Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, iti recomanda sa renunti la pielea de pe carnea de pasare.

    Carnea de pasare este perfecta pentru orice varsta
    Pentru ca are un PH relativ neutru, carnea de pui ar trebui sa fie prima alegere in alimentatia copilului mic. In plus, retetele cu carne de pasare sunt recomandate si in cazul persoanelor varstnice, recunoscute a avea o pofta de mancare mai scazuta. In general, carnea de pui este usor de digerat, fiind adesea recomandata chiar si in regimurile restrictive destinate persoanelor cu multiple alergii.

    O reteta pe toate gusturile
    Este deja legendara supa sau ciorba fierbinte de pui, ca un pansament pentru suflet in zilele mohorate de toamna. Dar Chef Liviu Balint te va invata astazi cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti ridici reteta la rang de delicatesa.
    De ce ingrediente ai nevoie? Un piept de pui (fara piele), legume proaspete, ceapa, telina, morcovi si o legatura de leustean. Iar ingredientul secret care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie este Vegeta Gust de Gaina. Tai carnea cubulete si ceapa la fel. Calesti putin ceapa si carnea de pui, peste care adaugi generos Vegeta Gust de Gaina si morcovii razuiti. Dupa ce toata aceasta compozitie este calita, poti adauga apa, ca sa lasi totul la fiert pana cand carnea este bine facuta. Telina si leusteanul se adauga la final. Poti adauga, dupa preferinte, fie bors, fie smantana. Vegeta Gust de Gaina iti va transforma ciorbita standard intr-una irezistibila. Te asiguram ca nici cei mici si nici cei mari nu vor refuza (inca) un bol cu ciorba aburinda. Pofta buna!

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous Article6 remedii naturale impotriva durerii in gat
    Next Article Consultatii oftalmologice gratuite in 40 de comune si sate din judetul Cluj
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Doar o saptamana pana la Targul de Turism al Romaniei, editia de toamna 2025

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    Targul Arhanghelilor Mihail si Gavriil, la MTR

    Romexpo deschide portile Indagra & Indagra Food 2025, cea mai importanta platforma dedicata inovatiei in sectorul agricol si alimentar

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.