Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Cornulete de post cu magiun de prune Topoloveni
    Arta culinara

    Cornulete de post cu magiun de prune Topoloveni

    24 iunie 2015Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Dragi mei, am revenit cu o dulcegarie simpla, dar foarte apreciata.
    Cum au aparut cornuletele nu se stie cu exactitate, insa micile delicii in forma de semiluna au fost mereu apreciate de romani. Sunt cel mai probabil rudele mai mici ale croissantelor.
    La sarbatori si la targurile traditionale acestea sunt nelipsite. Cred ca noi toti am copilarit cu ele, deoarece bunicile indemanatice si cu multa rabdare nu ezitau sa le prepare. Retetele sunt diverse si tin putin si de imaginatie. Fie ca sunt umplute cu gem, cu dulceata sau cu rahat, acestea sunt bucuria pofticiosilor si spaima doamnelor care tin la silueta.
    Am scormonit printre retetele bunicii si le-am gasit si in varianta „de post”, lucru care m-a bucurat foarte mult si nu am mai stat pe ganduri. M-am apucat de treaba astfel:

    Mai intai am pregatit aluatul din urmatoarele ingrediente: 1 pachet margarina (500 g), 1 kg faina, 2 pliculete de amoniu pentru prajituri, 1 cubulet de drojdie, 200 g zahar (nu se fac foarte dulci, deoarece la final se pudreaza cu zahar), 100 ml apa, un praf de sare, coaja rasa de lamaie
    Am inmuiat margarina la bain-marie si am adaugat zaharul, apa, drojdia, pliculete de amoniu, coaja de lamaie. Se amesteca impreuna pana se topeste zaharul. Am pus treptat faina pana am incorporat-o aproape pe toata. Au mai ramas vreo 50 g, insa am lasat aluatul sa fie elastic pentru a se intinde usor.
    Apoi am trecut la umplutura. Daca pana aici a fost simplu… de aici incolo incepe partea creativa. Se pot folosi multe sortimente de gemuri si dulceturi, in amestec cu nuci, migdale, alune etc.
    Eu am ales magiunul de prune Topoloveni, insa merge foarte bine si dulceata de afine, gutui sau topinambur. Evident, tot de la Topoloveni. Pentru a avea suficienta umplutura am folosit doua borcane. La final mi-a mai ramas putina, dar am mancat-o. Oricum e buna de te lingi pe degete…
    Optional, se poate adauga 100-150 g nuca macinata si o fiola de esenta de rom, pentru mai multa aroma.
    Cand toate au fost gata, am inceput partea migaloasa. Am facut mingiute din aluat cam de marimea unui ou de gaina. Am intins foite subtiri cu sucitorul si am taiat obtinand opt triungiuri. Am  pus cate un varf de lingurita din umplutura pe fiecare triungi si am rulat de la baza spre varf. Cornuletele astfel obtinute au ajuns in tava. Am lasat cam un cm distanta intre ele, deoarece acestea cresc putin. Le-am pus in cuptorul incins in prealabil. Nu mai este necesara ungerea tavii, deoarece aluatul are in copozitie margarina, iar cornuletele nu se vor lipi.
    Dupa aproximativ 7-10 minute, am intors tava in cuptor. Am lasat inca vreo 10 minte si am verificat daca au prins culoare usor aramie. Cand au fost gata, le-am „tavalit” prin zahar. Mie mi-au iesit cam 140 de cornulete (au fost in total 4-5 tavi). Daca nu aveti prea multi pofticiosi prin preajma sau daca tineti la silueta, puteti injumatati cantitatile. Cate ai atatea mananci, deci e loc de putina precautie cand vine vorba de cornulete. Va doresc pofta buna, cumpatare si o silueta de invidiat! (Bianca Ierchan)
    {yoogallery src=[/images/stories/Dacicool/Arta_culinara/Cornulete_magiun_Topoloveni/1]}

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleO poveste de Sanziene la Muzeul Theodor Pallady
    Next Article La doi pasi, peste Dunare
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Body Mind Spirit Expo, editia XXVIII

    In cinematografe, noul film Lilo si Stitch: Emotionanta intalnire a unei fete cu un extraterestru!

    Cosmetics Beauty Hair 2025: Un nou concept, o scena dedicata frumusetii in toate formele ei

    O noua conferinta din programul Conferintele muzicale la MNAR

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.