Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Escalop domnesc
    Arta culinara

    Escalop domnesc

    16 aprilie 2015Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Dupa traditia satului romanesc, astazi incep Joile domnesti, timp de noua saptamani la rand, cu interdictii ce trebuie respectate. In Joile domnesti nu se iese cu plugul in camp, caci e pericol de inundatii si furtuni, ce se vor abate asupra culturilor. Tot in aceste zile, femeile dau de pomana colaci si vin turnat in ulcele noi de lut. Se mai dau de pomana haine si cate un blid cu mancare.
    Cum joile sunt domnesti, si reteta noastra de azi e domneasca, gatindu-se in prima dintre curtile voievodale ale Tarii Romanesti, la Campulung Muscel.

    Aveti trebuinta de: 500 g carne de vitel (escalop), 250 g ciuperci, 150 g cascaval, 20 g faina, o legatura de marar, 5 rosii mari, 70 g unt, doua cepe, sare, piper.
    Cum se procedeaza: Carnea de vitel se curata, se spala si se portioneaza in felii potrivite, se sareaza si se lasa deoparte. Ciupercile se curata, se spala, se toaca si se calesc in unt, adaugandu-se ceapa taiata marunt. Se adauga piper, sare si marar tocat. Se lasa sa scada bine zeama. Carnea de vitel se trece prin faina si se prajeste in unt, apoi se asaza pe fundul unui vas plat, termorezistent. Rosiile se curata de pielita si se taie felii. Se portioneaza si cascavalul, dupa numarul de portii de escalop care ne-au iesit. Se pune peste fiecare felie de carne cate putin din compozitia de ciuperci, se asaza deasupra cate o bucata de cascaval si cate o felie de rosie, se mai presara sare si piper (cat e nevoie), dupa care se pune la cuptor, pana se gratineaza.

    Reteta culeasa din Campulung Muscel si publicata in volumul Retete de Pasti, de Simona Lazar si Simona Chiriac, Editura Jurnalul, 2007.
    Sursa: antenasatelor.ro
    (Simona Lazar, Antena Satelor)

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleRestituire: Octavian Smigelschi
    Next Article Din deliciile lumii: carnea de miel, de oaie si de berbec
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Doar o saptamana pana la Targul de Turism al Romaniei, editia de toamna 2025

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    Targul Arhanghelilor Mihail si Gavriil, la MTR

    Romexpo deschide portile Indagra & Indagra Food 2025, cea mai importanta platforma dedicata inovatiei in sectorul agricol si alimentar

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.