Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Gaina olteneasca
    Arta culinara

    Gaina olteneasca

    20 februarie 2015Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Veti fi gandind poate ca-n bucataria olteanului toate se fac cu praz. Nu e chiar asa, desi prazul ar putea fi si el ingredient in aceasta reteta. Saramura de pui isi are si ea originile in tara haiducilor olteni. La fel mielul la groapa, friptura de raci si… gaina olteneasca, al carei mod de preparare vi-l dezvalui acum.

    Aveti trebuinta de: o gaina de 1,5 kg, 500 g orez, 6 rosii, 2 morcovi, o telina mica, o radacina de patrunjel, o radacina de pastarnac, doi ardei, doua cepe, 4 catei de usturoi, 200 g ciuperci, 70 ml ulei, cimbru, o legatura de patrunjel verde, sare, piper.
    Cum se procedeaza: Pasarea se curata, se spala, se portioneaza, se cresteaza carnea din loc in loc si se impaneaza cu usturoi.
    Ceapa se toaca, morcovul se taie rondele, ardeiul, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se taie cubulete, iar ciupercile – felii. Se pun toate legumele si radacinoasele (amestecate) intr-un vas termorezistent (de preferinta unul de lut). Rosiile se taie rondele si se asaza deasupra, apoi se presara cimbru, piper, sare si se stropeste cu ulei. Se presara deasupra orezul (spalat si calit in putin ulei), iar peste el se pun bucatile de carne. Se toarna apa cat sa le acopere bine (pe timpul fierberii nu este indicat sa se mai puna alta apa). Se da la cuptor, la foc mic, iar cand se scoate se presara patrunjel verde tocat.

    Reteta culeasa din satul Corbu, judetul Olt, si publicata in volumul Retete de Pasti, de Simona Lazar si Simona Chiriac, Editura Jurnalul, 2007.
    Sursa: antenasatelor.ro.
    (Simona Lazar, Antena Satelor)

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleVizite ghidate la Palatul Regal in luna februarie 2015
    Next Article Papanasi cu branza si smantana
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    Targul Arhanghelilor Mihail si Gavriil, la MTR

    Romexpo deschide portile Indagra & Indagra Food 2025, cea mai importanta platforma dedicata inovatiei in sectorul agricol si alimentar

    Mai putin de o saptamana pana la deschiderea Indagra & Indagra Food 2025

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.