Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Jambon ca la Beclean
    Arta culinara

    Jambon ca la Beclean

    4 ianuarie 2017Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Intr-o seara de toamna, mi-am descoperit un excelent partener de dialog in Ioan Cornea, taranul-vanator din Beclean de Olt. Strasnic om! De la care aveam sa invat pretioase retete… Despre pasiunea lui de o viata imi marturisea: Se spune ca din om faci vanator, dar din vanator nu mai faci om niciodata…
    In lumea profana
    , spune el, este greu de inteles ce se intampla intr-o grupa de vanatoare: este pasiune, este placerea de a inota in zapada, pasiunea de a iesi in aer liber, de a vedea un animal alergand. Daca se impusca, bine, daca nu, iar bine… Dar o mare bucurie raman masa vanatoreasca de la deschiderea sezonului de vanatoare, ca si balul de la sfarsitul sezonului. Orice s-ar crede, mesele vanatoresti nu sunt numai cu bucate din vanat. Desi am aflat o reteta „faina” de carnati de mistret pe care promit sa v-o „imprumut” si dumneavoastra.
    Pana atunci insa raman la cealalta pasiune a domniei sale, cresterea animalelor – are nu mai putin de 25 de porci in gospodaria sa din Beclean – si la pregatirea bucatelor din carne de porc. Si tot de la Ioan Cornea citire va dau mai jos retetea de jambon ca la Beclean.

    Jambonul – pulpa din spate – se dezoseaza, se feliaza in doua, trei sau patru bucati longitudinale, se condimenteaza (dupa posibilitati, pentru ca se pot face mai multe condimentari, in functie de gusturile fiecaruia) cu sare, piper, usturoi si cuisoare. Apoi bucatile de carne se leaga cu ata si se pun la fiert, tinand cont de marimea lui. Daca este mare, acesta va sta la fiert intre trei si patru ore. Cand este gata, se scoate din oala, se taie ata si se condimenteaza pe exterior cu verdeata si boia de ardei. Cine doreste il poate tine la afumat mai mult timp, pentru ca fumul este un bun conservant. Dar acum la noi nu prea se mai foloseste aceasta metoda. Il dam foarte putin la fum, iar ce nu se mananca pe moment se poate congela.

    Sursa: Antena Satelor
    (Simona Lazar, Antena Satelor)

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleTamaia – darul sfant care reda sanatatea
    Next Article Tonic natural pentru copii, de la Ayurmed
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Doar o saptamana pana la Targul de Turism al Romaniei, editia de toamna 2025

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    Targul Arhanghelilor Mihail si Gavriil, la MTR

    Romexpo deschide portile Indagra & Indagra Food 2025, cea mai importanta platforma dedicata inovatiei in sectorul agricol si alimentar

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.