Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Papricas de cartofi (in doua variante, de post si de dulce)
    Arta culinara

    Papricas de cartofi (in doua variante, de post si de dulce)

    24 octombrie 2015Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Bunica-mea obisnuia sa imi zica asa: Daca stii cand si cata sare sa pui in mancare, e imposibil sa nu iti iasa ceva gustos! Cu sarea nu-i intotdeauna ca-n basmul lui Ispirescu. Dar e bine sa tii cont de cateva sfaturi. Bunaoara, despre cartofi. Cartofii curatati de coaja si pusi la fiert pentru piure se sareaza cu cateva minute inainte de a fi gata. Sarea adaugata la inceput ii va intari si nu vor ramane fainosi. Dimpotriva, cand vrei sa faci o supa sau o mancare de cartofi, sarea se pune dintru inceput. Cat despre cartofii prajiti, ei se sareaza abia dupa ce sunt gata. Nu intamplator am amintit acum despre cata sare sa pui in cartofi. Reteta pe care vreau sa v-o ofer este aceasta: papricasul de cartofi. Cu untura, in zilele de dulce, si cu untdelemn, in cele de post.

    La 5-6 cartofi potrivit de mari, pui o lingura de untura sau doua de untdelemn. Si pe asta tot de la bunica o stiu: grasimea vegetala trebuie folosita in cantitate dubla fata de grasimea animala. Mai adaugi o lingurita de boia dulce (sau/si un ardei gras ori un gogosar), o ceapa potrivit de mare, taiata maruntel, si-o lingura de patrunjel verde tocat. Intr-o cratita de fonta (cu peretii grosi) pui untura la incins, inabusi ceapa in ea, cat sa devina galbena aurie, adaugi boiaua, invarti repede cu lingura de lemn, sa-si ia culoarea, dupa care pui cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi.
    Sare – dupa gust; dintru inceput, cum va invatai. Vin la rand ardeiul sau gogosarul – taiat in felii, caci rolul lui e sa dea un plus de gust. Se umple cratita cu atata apa cat sa acopere cartofii… si inca un deget pe deasupra. Se fierb cartofii la foc mic, cu vasul acoperit… musai! Iar atunci cand apa scade si cartofii sunt bine fierti, se presara patrunjel verde tocat si se aduce papricasul la masa fie fara nici un alt adaos, doar cu o salata sau niscaiva muraturi, fie cu bucati de slanina fripta, cu carnati ori cu coaste afumate sau cu alte carnuri fripte dupa cum va sunt pe plac.

    Sursa: Antena Satelor
    (Simona Lazar, Antena Satelor)

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleLaptisorul de matca pentru copii
    Next Article 13 alimente supersanatoase pentru creier
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Doar o saptamana pana la Targul de Turism al Romaniei, editia de toamna 2025

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    Targul Arhanghelilor Mihail si Gavriil, la MTR

    Romexpo deschide portile Indagra & Indagra Food 2025, cea mai importanta platforma dedicata inovatiei in sectorul agricol si alimentar

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.