Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Pilaf cu praz (reteta dobrogeana)
    Arta culinara

    Pilaf cu praz (reteta dobrogeana)

    6 august 2016Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Ne-am obisnuit sa asociem prazul bucatariei oltenesti si, in buna masura, nu gresim daca vom crede asta. Insa praz se mananca si-n Dambovita – care nu-i in Oltenia, si-n Prahova, ba chiar si in multe comunitati din Dobrogea… Asta ca sa nu aruncam cu leasa de prins pasari si povesti prea departe. In Dobrogea, unde contaminarea cu elemente ale bucatariei otomane – precum celebrul pilavi – este destul de vizibila, vom gasi si aceasta reteta delicioasa de pilaf cu praz.

    Ca sa il pregatesti ai trebuinta de cateva fire de praz, un sfert de kilogram de orez, cateva linguri de ulei, o lingura de pasta de tomate, sare si piper. De la praz se va folosi partea alba, care e mai putin fibroasa si atoasa (daca avem cumva prazoaice – mai subtiri si mai fine – pentru un gust mai puternic, putem folosi si putin din partea verde). Prazul se curata. Se taie rondele si se inabusa in ulei cu apa.
    Orezul se curata, se spala, se lasa la scurs, apoi se adauga peste praz unde se lasa sa fiarba inabusit primele 10 minute. Abia dupa aceea se vor adauga doua cani cu apa calda (daca e post) sau cu supa de carne (daca nu-i). Se lasa sa fiarba primele clocote. Se potriveste de sare si piper si se da vasul la cuptor, o jumatate de ceas pana se inmoaie orezul (la pilaf, el nu e bine sa ramana al dente, cum e cazul pentru risotto-ul italian.

    Sursa: Antena Satelor
    (Simona Lazar, Antena Satelor)

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleO digestie buna cu seminte de pepene verde
    Next Article Covrigei cu mere de Voinesti… ca la Voinesti
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    Targul Arhanghelilor Mihail si Gavriil, la MTR

    Romexpo deschide portile Indagra & Indagra Food 2025, cea mai importanta platforma dedicata inovatiei in sectorul agricol si alimentar

    Mai putin de o saptamana pana la deschiderea Indagra & Indagra Food 2025

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.