Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Spata de miel umpluta
    Arta culinara

    Spata de miel umpluta

    18 septembrie 2016Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Nu degeaba ii va fi zicand cartii aceleia de acum un veac si-o clipa asa: Regina bucatariei. Ca si retetele din ea, chit ca-s neaose, romanesti – taranesti sau de la mahala – te fac sa te simti ca un rege la masa. Iata, bunaoara, mancarea asta care la anul 1888 tare se mai gatea. Si se mai manca. Si era ceruta, sa fie podoaba si fala pranzurilor dichisite de targoveti (inca-si aduceau aminte ca in zorii aceluiasi secol numele lor inca mai mirosea a… oaie)! Spata de miel umpluta!

    Ca sa o pregatesti – zice autorul (anonim, pe coperta, dar pe care istoricul gastronom din mine l-a dibuit a fi nimeni altul decat Constantin Bacalbasa – „Ia o spata, scoate-i binisor osul, ia nitel din carne fara ca sa strici pielea; toaca aceasta carne cu nitica slanina, cu putin usturoi, cu patrunjel, sare, piper si cuisoare pisate, cu putin miez de franzela muiata in lapte; pune totul pe foc, lasa nitel sa dantuiasca, apoi amesteca doua oua intregi si doua lingurite de rom; scoate de la foc si umple spata, coase-o, pune-o pe foc cu ceapa si cu unt.
    Cand va fi rumenita, toarna peste ea un pahar cu vin bun alb, cald, zeama de carne sau apa; presara sare si pune sa fiarba la cuptor. Cand carnea va fi fiarta, scoate-o pe taler, taie-o felii si toarna peste ea sosul strecurat prin sita. Se poate servi cu sos picant.”

    Sursa: Antena Satelor
    (Simona Lazar, Antena Satelor)

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleBamele, legumele care merita un loc de cinste in orice meniu
    Next Article Remedii naturale ayurvedice: Siropul pentru tuse Coughend
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Start inscrieri BIFE SIM 2025

    Noaptea Muzeelor 2025 la Muzeul National de Arta al Romaniei

    Body Mind Spirit Expo, editia XXVIII

    In cinematografe, noul film Lilo si Stitch: Emotionanta intalnire a unei fete cu un extraterestru!

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.