Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Storceag (reteta lui Radu Anton Roman)
    Arta culinara

    Storceag (reteta lui Radu Anton Roman)

    28 iunie 2017Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Una dintre cele mai bune ciorbe care se prepara in Delta Dunarii, Storceag, reteta lui Radu Anton Roman, poate fi gatita de oricine. Storceagul se mananca intr-un singur loc din Romania – la Sfantul Gheorghe – Delta Dunarii. E un amestec de bucatarie ucraineana si romaneasca, o reteta un pic pestrita – si continentala, si pescareasca totodata – dar lejera. Se poate face si cu salau, si cu stiuca, si cu somon sau alt peste alb de mare (nu merge insa, zic eu, cu somn sau crap, care-s grasi si intorc gustul).

    Taria nu se leaga cu ciorba asta usoara ci un vinut mic si poznas, dar de familie buna, un Sauvignon adolescent de pe dealurile Tulcii, alb la piele si mai mult decat fraged, infantil.
    Ingrediente: 200 g cartofi, 1 ceapa, 1 morcov, 100 g smantana subtire, 1 ou, 1 lingurita de sare, 1 legatura de marar, 1 varf de cutit de piper pisat, 1 kg carne sturion – morun, nisetru, pastruga, cega (sau orice alt peste mare alb).
    Mod de preparare: Se pun in 2 litri de apa, cu sare si piper, la fiert morcovul, cartofii, ceapa, taiate marunt (dar nicicum rase si nici prin mixer trecute, ca nu facem crema).
    Se taie carnea de peste (dezosata!) in cuburi de aproximativ 2 cm latura. Cand apa clocoteste de cinci minute, se pune si pestele la fiert. Se bate smantana cu oul si cu o cana de apa.
    Se toaca mararul.  Dupa un sfert de ora de fiert se adauga ciorbei noastre smantana si mararul, se amesteca putin si se da intr-un clocot.

    Sursa: Antena Satelor

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleCea mai „cool” camera de pitici poarta semnatura Mr. Pich
    Next Article Vanata, leguma cu istorie straveche
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Opere in prim plan, prezentari de tip conferinta in Galeria de Arta Europeana a MNAR

    Expozitie de Andrei Coca, la Muzeul Taranului Roman

    Generatia care nu vorbeste despre BTS

    Vacanta la MTR, 1-31 iulie 2025

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.