Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Stil de viata»Arta culinara»Tarhana cu mursa
    Arta culinara

    Tarhana cu mursa

    8 martie 2015Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Ati auzit vreodata de mursa? Acea bautura dulce, pe care dacii, zice-se, o faceau cu miere si plante aromatice, iar mai incoace incepuse a se face cu zahar si cu… condimente exotice? Trebuie spus ca mursa nu este totuna cu miedul, ce se face tot din miere, dar se pune la fermentat… La Glimboca, sat bogat in traditii culinare, Uica Mihai a cules si mi-a trimis – sa va spun si voua – reteta de Tarhana cu mursa.

    Aveti trebuinta de: 500 g faina de grau, 50 ml untdelemn, doua oua (facultativ); pentru mursa: 500 ml apa, 200 g zahar sau miere, un baton de scortisoara, doua cuisoare.
    Cum se procedeaza: Din faina, untdelemn si oua se framanta un aluat mai vartos decat cel pentru taitei. Se lasa la intarit timp de doua ceasuri, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se obtin fulgi de aluat care se fierb in apa cu sare. Se lasa la umflat, se scurg, se limpezesc cu apa rece.
    Separat, se fierbe un sirop din apa, zahar (sau miere), scortisoara si cuisoare. Intr-un castron se pune tarhana, se imbaiaza in mursa si se mananca cu adaos de fructe din orice fel de compot.

    Reteta din comuna Glimboca, judetul Caras Severin, publicata in volumul Retete alese pentru Post si Craciun de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010.
    Sursa: antenasatelor.ro
    (Simona Lazar, Antena Satelor)

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleUn ceas pentru arta in expozitia Corneliu Baba – Desemnurile unui pictor
    Next Article 8 Martie – ziua frumusetii, Ziua Femeii
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

    20 mai 2022

    Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

    19 septembrie 2021

    Nunta… pas cu pas

    19 septembrie 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Lansare de carte: De la Kayseri la Bucuresti. Cusut pana la capat. De Andreea Barbu. Imperiul Otoman si Romania, vazute prin ochii armenilor

    MedLife aduce la Sibiu experti din tara si din strainatate pentru a dezbate cele mai noi tehnici abordate in chirurgia robotica urologica

    Start inscrieri BIFE SIM 2025

    Noaptea Muzeelor 2025 la Muzeul National de Arta al Romaniei

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.