In cadrul proiectului Constientizarea si educarea tinerilor privind problematicile de mediu, derulat de Forumul Ecologistilor din Romania cu sprijinul Administratiei Fondului pentru Mediu, a avut loc, la Sibiu, la Facultatea de Inginerie Hermann Oberth a Universitatii Lucian Blaga, conferinta pe tema influentei schimbarilor climatice asupra mediului si a modalitatilor de diminuare a cauzelor acestora. Manifestarea a debutat printr-o serie de discutii intre reprezentantii Forumului Ecologistilor din Romania si reprezentanti ai unitatilor de invatamant din zona si ai organizatiilor studentesti, in vederea identificarii unor posibilitati de implicare a elevilor si studentilor, prin voluntariat, in actiuni de protectie a mediului si biodiversitatii.
Printre cei care au luat cuvantul cu aceasta ocazie s-au numarat domnul profesor universitar doctor inginer Valentin Petrescu, prodecan al Facultatii de Inginerie Hermann Oberth a Universitatii Lucian Blaga, domnul Gheorghe Barbuc, director ARPM Sibiu, reprezentanti ai organizatiilor de tineret din regiune, elevi, studenti si cadre didactice. In cadrul conferintei au fost dezbatute, printre altele, si problemele de mediu identificate la nivel regional. Cu prilejul acestui eveniment a fost prezentat albumul Patrimoniul Natural al Romaniei, editat de catre Forumul Ecologistilor din Romania cu finantare din partea Administratiei Fondului pentru Mediu.
Forumul Ecologistilor din Romania este o organizatie neguvernamentala, non-profit, al carei scop este sa ofere asistenta pentru solutionarea problemelor de mediu din Romania prin promovarea strategiilor de dezvoltare durabila. Forumul Ecologistilor din Romania sustine implicarea societatii civile in actiunile de informare a populatiei, dar si asigurarea unei atitudini participative a tinerilor, printr-o constientizare eficienta a problemelor de mediu si prin oferirea unor instrumente practice pentru rezolvarea sau diminuarea acestora. In acest sens, Forumul Ecologistilor din Romania deruleaza, in perioada iulie 2011 – iulie 2012, proiectul Constientizarea si educarea tinerilor privind problematicile de protectie a mediului, adresat uneia dintre cele mai dinamice categorii sociale, care dovedeste cea mai rapida adaptabilitate la o viata bazata pe principii ecologice si dezvoltare durabila: tinerii – atat cei provenind din mediul urban, cat si cei din mediul rural.