Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Timp Liber»Evenimente»Magiunul de prune Topoloveni sarbatoreste 4 ani de recunoastere europeana a calitatii
    Evenimente

    Magiunul de prune Topoloveni sarbatoreste 4 ani de recunoastere europeana a calitatii

    7 aprilie 2015Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Astazi se implinesc 4 ani de cand magiunul de prune Topoloveni a primit certificarea calitatii, autenticitatii, unicitatii si traditionalitatii. In acesti patru ani, a fost promovat intr-un mod sustinut atat in Romania, cat si la nivel international. Si astfel, au fost obtinute doi ani consecutiv cate doua din maximum trei Stele Michelin de la Institutul International de Gust si Calitate din Bruxelles, unde juriul este format din chefi de la cele mai renumite academii culinare din lume. Magiunul de prune Topoloveni a fost apreciat ca avand un gust remarcabil.
    Sonimpex Topoloveni este singurul producator din Romania care a primit fonduri pentru promovarea in afara Uniunii Europene, un prim program in valoare de 980.000 euro pentru pietele din Elvetia, Norvegia si Rusia si un al doilea program in valoare de 545.000 euro pentru Orientul Mijlociu si America de Nord. A participat la targuri ale produselor de calitate in Seul, Germania si Muntenegru, la care a reusit sa promoveze Romania si sa deschida drumul pentru ceilalti producatori romani onesti. In Romania, a fost mereu alaturi de producatorii traditionali pentru a-i sustine si incuraja in demersurile de promovare a alimentelor traditionale.

    Magiunul de prune Topoloveni este Furnizor al Casei Regale a Romaniei, multiplu premiat Superior Taste Award de catre Institutul pentru Gust si Calitate Bruxelles. De-a lungul timpului, magiunul de prune Topoloveni a obtinut multiple certificari ale calitatii cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL.

    In iunie 2013, s-a reusit standardizarea magiunului de prune romanesc, dupa aproape 18 luni de dezbateri cu procesatorii din industria alimentara care doreau sa fie inlocuite prunele proaspete, ca ingredient, cu marcul de prune. Incepand de la data emiterii acestui standard, s-a impus denumirea MAGIUN la nivel international, un pas foarte important pentru industria alimentara romaneasca, deoarece produsul Topoloveni, traditional, nu se mai confunda cu gem/dulceata/marmelada
    Un an mai tarziu, in iunie 2014, a fost emis Ordinul nr. 852/623/216/2014 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul si fabricarea magiunului de prune destinat consumului uman. Actul a fost semnat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Din pacate, desi aceste doua acte sunt in vigoare, in Romania a continuat concurenta neloiala.

    In 2014, s-au sarbatorit 100 de ani ai retetei magiunului de prune, un prag istoric pentru gastronomia romaneasca. Am aratat ca pastram traditionalitatea si unicitatea retetei din 1914, desi producem dupa standarde moderne. Consider ca, in era aditivilor alimentari se poate face industrie alimentara in mod transparent si onest fata de consumatori, cu un mare respect pentru sanatate, sustine doamna Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

    In domeniul calitatii nutritionale deosebite, a fost efectuat un studiu clinic la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice N.C. Paulescu. Concluziile studiului arata ca Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat. Specialistii Institutului au masurat glicemia pacientilor la doua ore si a doua zi dimineata dupa ce au primit magiun de prune Topoloveni, rezultand ca acesta este un produs natural si sanatos care poate fi inclus in dieta pacientilor si care sustine tratamentul farmacologic antidiabetic.

    Regretam ca acum, la sarbatorirea celor patru ani de cand am primit certificarea, prin Indicatie Geografica Protejata, exista concurenta neloiala si tentativa de a distruge singurul producator care a demonstrat ca in Romania exista CALITATE la cel mai inalt nivel. Magiunul de prune Topoloveni este in continuare, dupa patru ani, SINGURUL produs alimentar romanesc recunoscut la nivel European, sustine doamna Bibiana Stanciulov.

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleTonic regal – energie si vitalitate
    Next Article Miel in sos de iaurt, ca la machidoni
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Lansare de carte: De la Kayseri la Bucuresti. Cusut pana la capat. De Andreea Barbu. Imperiul Otoman si Romania, vazute prin ochii armenilor

    22 mai 2025

    Start inscrieri BIFE SIM 2025

    16 mai 2025

    Noaptea Muzeelor 2025 la Muzeul National de Arta al Romaniei

    15 mai 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Lansare de carte: De la Kayseri la Bucuresti. Cusut pana la capat. De Andreea Barbu. Imperiul Otoman si Romania, vazute prin ochii armenilor

    MedLife aduce la Sibiu experti din tara si din strainatate pentru a dezbate cele mai noi tehnici abordate in chirurgia robotica urologica

    Start inscrieri BIFE SIM 2025

    Noaptea Muzeelor 2025 la Muzeul National de Arta al Romaniei

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.