Nu exista vreun produs natural, in afara, poate, de lapte, care sa se bucure de o asemenea „longevitate” in istoria alimentatiei omului precum mierea. Astfel, nu ne mira deloc faptul ca mierea, acest remarcabil aliment-medicament, este asociata, din cele mai vechi timpuri, sanatatii si vietii insesi. Datorita bogatiei de elemente active pe care le contine, printre care numeroase minerale, vitamine si enzime, mierea creste capacitatea de aparare a organismului, intarind sistemul imunitar. De aceea, mierea nu ar trebui sa ne lipseasca in sezonul rece. Sa nu ne limitam doar la sortimentele traditionale, ci sa cautam si alte varietati, precum mierea de anghinare, cu efecte benefice indeosebi asupra celulei hepatice. In aceasta perioada a anului, ne putem revigora organismul si intari imunitatea cu o combinatie de miere de anghinare si uleiuri volatile de cimbru sau de busuioc. Ca sa aflati si alte informatii despre beneficiile mierii in anotimpul rece, va invit sa urmariti rubrica Ce se intampla, doctore?, difuzata recent la PRO TV, pe care o puteti viziona pe www.csid.ro.