Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Blogurile Brandurilor Dacic Cool»Blog Apimond»Chec cu miere
    Blog Apimond

    Chec cu miere

    29 octombrie 2012Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Englezesc la origine, checul se numara astazi printre cele mai indragite dulciuri de casa. Usor de pregatit, pufos si delicios, checul este un desert ce place tuturor, de la mic la mare. Noi va prezentam o reteta cu adevarat savuroasa, de chec cu miere. La prepararea acestei retete, puteti  folosi unul dintre sortimentele de miere bio produse de compania noastra, Apimond.

    Ingrediente (pentru doua tavi de chec): 4 oua, 100 grame zahar, 200 grame faina, 50 grame nuci, 250 grame miere, 150-200 grame rahat, 100 grame unt, o lingurita de coaja de lamaie sau portocala rasa, jumatate de lingurita de scortisoara macinata, un varf de cutit de sare, o lingurita cu varf de praf de copt, o lingura cu zeama de lamaie sau cu esenta de rom.
    Mod de preparare:
    Incalziti mierea si untul intr-un castron, pe un vas cu apa calda, ca sa se topeasca. Bucatile de rahat se taie marunt si se dau prin faina, ca sa nu se lipeasca intre ele. Nucile se sfarama si ele in bucati. Amestecati faina cu nucile, rahatul, scortisoara, coaja de lamaie sau portocala rasa si praful de copt.
    Bateti albusurile spuma, adaugand apoi zaharul si zeama de lamaie (sau esenta de rom). Continuati sa bateti albusurile pana cand se intaresc. Adaugati in continuare toate galbenusurile, mierea si untul topite (dupa ce s-au racit), amestecand compozitia cu telul, de 4-5 ori. Adaugati apoi faina cu nucile, scortisoara, coaja de lamaie sau portocala rasa si praful de copt.
    Compozitia se amesteca cu telul pana la omogenizare, apoi se asaza in tavile pregatite in prealabil si se niveleaza. Tavile se introduc in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu. Timpul de coacere este de 30 minute. Dupa ce se scot din cuptor, pe marginea tavilor se trece usor cu cutitul, pentru ca checul sa se desprinda de tava. Checurile se lasa sa alunece pe o latura, pe un platou, si se acopera cu un prosop, pana cand se racesc. Pofta buna!

    www.alfaakb.com
    www.profitinvestblog.com/

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleUn copac unic: mesteacanul
    Next Article In vizita la Muzeul Memorial Ion Creanga
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Apicolele in cultura popoarelor lumii

    23 ianuarie 2016

    Detoxifiere naturala dupa sarbatori

    16 ianuarie 2016

    Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

    18 decembrie 2015
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Prelegere si demonstratie live de Guqin chinezesc, la Muzeul National de Arta al Romaniei

    Arta crestinilor orientali, de la Eufrat la Nil, conferinta la MNAR

    Sarbatoarea Gusturi si Traditii din Saliste, satul Vale, 15 iunie 2025

    TIBCO & Antique Market 2025 – O calatorie prin stil, traditie si valoare

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.