Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Blogurile Brandurilor Dacic Cool»Blog Pharma Nord»Cultura ceaiului verde in Tara Soarelui Rasare
    Blog Pharma Nord

    Cultura ceaiului verde in Tara Soarelui Rasare

    9 februarie 2011Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Ceaiul verde isi are originea in China, insa este consumat de foarte mult timp in Japonia si in India, iar astazi in toate colturile lumii. Laboratoarele japoneze au fost primele care s-au aratat interesate de studierea proprietatilor ceaiului verde, singurul sortiment de ceai produs in Tara Soarelui Rasare. De sute de ani, datorita proprietatilor sale antioxidante, ceaiul verde este utilizat in produsele de ingrijire a corpului, iar numeroase studii subliniaza importanta prezentei ceaiului verde intr-un regim alimentar sanatos.

    Ceaiul a fost introdus in Japonia de catre calugarii budisti, in secolul al IX-lea. Trei veacuri mai tarziu, un calugar, pe numele sau Eisai, importa seminte de arbore de ceai, punand astfel bazele culturii de ceai in arhipelagul nipon, mai intai pe insula Kyushu, apoi pe insula Honshu, aproape de orasul Kyoto. La acel moment, odata cu ceaiul fusese preluat din China si obiceiul de degustare chinez.
    Shogunii sunt primii cuceriti de noua licoare, care devine, treptat, de nelipsit din viata samurailor. Ceremonia ceaiului este condusa de un maestru al ceaiului, scopul ei fiind acela de a purifica si de a da putere. In secolul al XV-lea, ceremonia ceaiului devine un ritual festiv, de aceea se incearca intoarcerea la originile monastice zen, printr-un ceremonial mai simplu. Din sala destinata primirilor oficiale, ceremonia ceaiului se muta intr-un pavilion special conceput in acest sens, asa-numitul soan (casa saracilor), amplasat intr-un colt de gradina, departe de privirile indiscrete. Aici se pregateste ceaiul maccha, un ceai verde sub forma de praf, dupa principiul potrivit caruia trebuie sa se confere frumusete si valoare lucrurilor imperfecte si incomplete. Pregatirea ceaiului era astfel o practica ce presupunea o inalta spiritualitate, avand la baza patru principii fundamentale: armonia, respectul, puritatea si serenitatea – o sinteza a primelor trei principii.
    Si in zilele noastre ceremonia ceaiului japonez a ramas fidela traditiei. Se deruleaza pe parcursul unei zile, intr-o incapere mobilata simplu. Ceaiul este insotit de o caligrafie, pentru decor, un servet de matase, pentru purificare, si un preparat de patiserie, pentru a indulci valul palatin si a-l pregati sa primeasca gustul amarui si catifelat al ceaiului. Daca ceaiul este tare, inainte de degustarea lui se va opta pentru un produs de patiserie proaspat, tip omogashi. Daca ceaiul este lejer, se va opta pentru un produs de patiserie uscat si foarte dulce, higashi. Scopul ceremoniei japoneze a ceaiului este de a ii ajuta pe participanti sa intre in comuniune cu sine si cu celelalte persoane prezente.
    In Japonia, multe alimente au in compozitie ceai verde, de la bonboane, gume de mestecat sau inghetate la supe si produse de patiserie. Japonezii consuma o mare cantitate de ceai verde sub forma de infuzie fierbinte, in timpul meselor. Printre niponi, exista insa si adevarati impatimiti ai ceaiului, dispusi sa cheltuiasca o avere pe primele ceaiuri recoltate primavara, pe care le savureaza in afara meselor, pur si simplu pentru a le degusta. Nu este astfel de mirare ca in Tara Soarelui Rasare exista scoli care ii initiaza pe cursanti in arta ceremoniei ceaiului. In anumite perioade ale anului, profesori sunt chiar calugarii zen din manastiri.
    Din respect pentru sanatatea dumneavoastra si pentru stravechea traditie a ceaiului, la Pharma Nord valorificam potentialul imens al ceaiului verde si actiunea sa benefica asupra trupului si a mintii. Bio-CLA Booster, suplimentul alimentar care va ajuta sa slabiti eficient, reuneste toate proprietatile exceptionale ale ceaiului verde, dintre care am putea aminti puternica sa functie antioxidanta, bogatia in vitamine, minerale, glucide si flavonoide. (Foto: Stock.XCHNG)

    http://avtokum.com/
    http://utis.org.ua/

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleDragostea noastra de 10 ani
    Next Article Shopping la Braila
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Apicolele in cultura popoarelor lumii

    23 ianuarie 2016

    Detoxifiere naturala dupa sarbatori

    16 ianuarie 2016

    Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

    18 decembrie 2015
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Start inscrieri BIFE SIM 2025

    Noaptea Muzeelor 2025 la Muzeul National de Arta al Romaniei

    Body Mind Spirit Expo, editia XXVIII

    In cinematografe, noul film Lilo si Stitch: Emotionanta intalnire a unei fete cu un extraterestru!

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.