Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Blogurile Brandurilor Dacic Cool»Blog Apimond»Cum recunoastem mierea de calitate?
    Blog Apimond

    Cum recunoastem mierea de calitate?

    23 octombrie 2012Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Iata o intrebare la care multi consumatori cauta un raspuns care sa fie, eventual, universal valabil, adica o anumita proba de incercat acasa, care sa garanteze caracterul 100% natural pentru orice sortiment de miere. Din pacate, asa ceva nu prea exista. Unii cred ca zaharisirea ar fi dovada certa ca mierea respectiva e naturala. Insa nici aceasta proba nu este infailibila. Intr-adevar, mierea care zahariseste este de calitate si are aceleasi proprietati ca mierea lichida, insa aceasta nu inseamna ca mierea care isi pastreaza consistenta fluida nu este naturala. Cristalizarea mierii (sau zaharisirea) depinde de raportul dintre continutul de fructoza si glucoza din miere. Daca mierea contine mai multa glucoza, atunci se va zaharisi. In schimb, daca mierea este mai bogata in fructoza, atunci va ramane lichida. Exemplul cel mai elocvent este mierea de salcam, care nu se zahariseste. Iar in cazul mierii de salcam, faptul ca nu se zahariseste este tocmai garantia faptului ca mierea respectiva e naturala.

    Primul indiciu pentru a recunoaste mierea naturala este insasi aroma ei. O miere dulce, siropoasa si… cam atat deja ar trebui sa ne puna pe ganduri. Mierea autentica lasa o senzatie fina cand este inghitita si are o aroma inconfundabila. Nu trebuie sa ne ferim de mierea cu impuritati, gen microparticule de ceara, polen sau propolis. In schimb, mierea contrafacuta nu are nici o aroma, nu are nici o urma de impuritati si poate fi separata in straturi.
    Daca aveti curiozitatea, puteti testa mierea acasa, prin cateva metode traditionale. Va sfatuim insa sa aveti mereu in vedere ca rezultatele sunt relative si ca depind, printre altele, si de sortimentul de miere. De exemplu, deasupra unei lingurite cu miere puteti tine aprins un chibrit. Observati cu atentie ce se intampla. Se crede ca mierea naturala se va topi si nu va incepe sa sfaraie imediat. O alta metoda ar fi sa puneti putina miere pe o coala de hartie. Mierea naturala ar trebui sa ramana in locul unde ati pus-o, daca se prelinge e semn ca mierea respectiva nu e tocmai ce ar trebui sa fie… Mai puteti incerca sa turnati usor miere, in suvoi subtire, intr-un pahar cu apa. Daca mierea se scurge in fir neintrerupt, inseamna ca este naturala.
    Ca sa aveti siguranta ca ceea ce cumparati si mancati este miere veritabila, va sugeram sa va orientati catre mierea bio. Desi este mai scumpa decat mierea clasica, mierea bio ofera garantia calitatii, pentru ca, pana sa ajunga la dumneavoastra, ea trece prin mai multe faze de control, testele fiind efectuate de organisme internationale abilitate. In cazul mierii obisnuite, nu exista decat autocontrolul pe care si-l face producatorul. Cu mierea bio de la Apimond aveti certitudinea ca savurati zi de zi un produs natural si sanatos. Mierea pe care v-o ofera compania noastra, Apimond, provine din apicultura ecologica romaneasca si este recoltata prin metode transmise din generatie in generatie, din zonele de ses, deal si munte.

    http://allurecosmetics.com.ua/
    http://profitinvestblog.com/

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleBej, natural, stilat si mereu la moda
    Next Article Targurile, un mijloc de promovare a produselor romanesti
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Apicolele in cultura popoarelor lumii

    23 ianuarie 2016

    Detoxifiere naturala dupa sarbatori

    16 ianuarie 2016

    Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

    18 decembrie 2015
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    Targul Arhanghelilor Mihail si Gavriil, la MTR

    Romexpo deschide portile Indagra & Indagra Food 2025, cea mai importanta platforma dedicata inovatiei in sectorul agricol si alimentar

    Mai putin de o saptamana pana la deschiderea Indagra & Indagra Food 2025

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.