Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Blogurile Brandurilor Dacic Cool»Blog Apiland»Prin ce este unica mierea Manuka
    Blog Apiland

    Prin ce este unica mierea Manuka

    25 decembrie 2013Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    In Noua Zeelanda, toata lumea stie ca mierea Manuka este un tratament deosebit de eficient pentru rani si infectii. Calitatile uimitoare ale acestei mieri locale au fost studiate si de catre specialisti, care au incercat sa le explice din punct de vedere stiintific si medical. Unul dintre acestia este Peter Molan, care a publicat rezultatele studiilor sale in reviste de specialitate. Exista in jur de 50 de studii publicate in revistele medicale care arata ca mierea vindeca ranile la fel de eficient ca un medicament. S-a demonstrat ca mierea are activitate antibiotica, insa aceasta variaza mult in functie de tipul de miere. Unele varietati de miere nu au un efect antibacterian mai mare decat al zaharului, in timp ce altele pot fi diluate chiar si de 100 de ori si inca distrug si opresc dezvoltarea bacteriilor.

    Mierea Manuka exista doar in Noua Zeelanda, fiind obtinuta de albine din florile de Manuka (Leptospermum scoparium, din familia Myrtacee), un arbust care creste liber in aceasta tara. In prezent, aceasta miere este testata, selectata si vanduta in functie de nivelul sau de activitate antibacteriana, sub numele de miere Manuka activa. In viitor, probabil ca si alte tipuri de miere vor fi testate si selectate, in functie de proprietatile lor antibiotice.
    Totusi, mierea Manuka are in compozitia o componenta antibacteriana unica, specifica mierilor obtinute din plante din specia Leptospermum, numita factor unic Manuka (UMF). Aceasta are calitatea unica de a nu fi afectata de catalaza, enzima care, in organismul nostru, descompune peroxidul de hidrogen in apa si oxigen. Iar peroxidul de hidrogen este principala „arma” a mierii pentru distrugerea bacteriilor. Iata de ce Manuka este mult mai eficienta decat celelalte feluri de miere. Peroxidul de hidrogen din miere este produs de o anumita enzima care e distrusa de expunerea la caldura si la lumina solara. Factorul unic Manuka, in schimb, este foarte stabil, astfel ca, indiferent de locul in care a fost depozitata mierea Manuka, ea este la fel de eficienta. Acest factor UMF se alatura peroxidului de hidrogen – acest lucru nu numai ca dubleaza, practic, puterea vindecatoare a mierii Manuka, ci o mareste si mai mult, caci efectul sinergic a doua substante este mai mare decat suma efectelor lor luate separat.
    Potrivit cercetarilor, mierea cu UMF e mai eficienta, in cazul anumitor bacterii, decat mierea obisnuita. De exemplu, impotriva stafilocolului auriu e de doua ori mai puternica. Impotriva bacteriei care cauzeaza ulcerul gastric, Helicobacter pylori, Manuka e de 8 ori mai eficienta decat alte mieri. De asemenea, este mult mai eficienta impotriva bacteriei care cauzeaza dureri in gat, Streptococcus pyogenes.
    Multi medici aleg mierea Manuka pentru a trata ranile, mai ales atunci cand medicatia standard nu da rezultate. Un studiu clinic asupra rezultatelor obtinute cu Manuka in cazul ulcerelor de piele rezistente la tratamentul standard a fost efectuat la Spitalul Waikato din Noua Zeelanda si publicat in revista New Zealand Medical Journal.
    Peter Molan a avut ocazia sa vada intr-un spital din Brisbane efectele mierii Manuka in cazul unor rani pe care mierea obisnuita nu reusea sa le vindece. Chiar daca rezultatele clinice nu reprezinta dovezi stiintifice, ele sunt evidente pentru toata lumea. De aceea, Molan recomanda Manuka. El a initiat si etichetarea acestei mieri cu un „numar UMF”, care indica puterea antibacteriana. Acest numar este acordat in urma unor teste de laborator, in care mierea Manuka este comparata cu un antiseptic standard (fenol), considerat referinta. O miere cu UMF 4, de exemplu, are un efect echivalent cu o solutie de fenol de concentratie 4%. Un grup de producatori de miere Manuka au inregistrat UMF ca marca inregistrata, pentru a evita utilizarea sa in mod abuziv. Recomandarea este de a se utiliza Manuka cu UMF 10 sau mai mare, pentru rezultate sigure.
    In anul 2006, o echipa de cercetatori condusa de profesorul Thomas Henle de la Universitatea Tehnica University din Dresda, Germania, a identificat metilglioxalul ca principala substanta responsabila pentru activitatea antibacteriana stabila a mierii Manuka. Thomas Henle a descoperit ca 100 mg/kg de metilglioxal reprezinta nivelul minim necesar pentru a inhiba complet actiunea stafilococului auriu (Staphylococcus Aureus) si E.coli in vitro.
    Din anul 2007, in Noua Zeelanda au inceput testele asupra mierii Manuka dupa metoda echipei din Dresda. Astfel, de atunci, pentru a se determina gradul acestei activitati se masoara cantitatea de metilglioxal din miere (MGO). Aceasta metoda este mult mai exacta decat cea anterioara, care compara mierea Manuka cu o solutie de fenol. Chiar daca alinierea producatorilor la aceasta noua metoda a decurs foarte lent, astazi testele cu metilglioxal au devenit metoda standard prin care toate laboratoarele de cercetare analizeaza mierea Manuka. MGO este cel mai sigur sistem de masurare a actiunii antibacteriene a mierii Manuka. Este usor de inteles de catre toata lumea si se bazeaza pe o metoda cantitativa, verificata. Este sigur, transparent si exact.
    Mierea Manuka certificata MGO are proprietati bacteriene cu atat mai mari, cu cat nivelul MGO este mai mare. Mierea obisnuita contine 3 pana la 8 mg/kg de metilglioxal, dar poate sa nu contina deloc. Comparativ, mierea Manuka contine pana la 700 mg/kg de metilglioxal, de 70 de ori mai mult decat mierea obisnuita.
    MGO este marca inregistrata si doar mierea testata in mod independent de catre laboratoarele certificate si autorizate din Noua Zeelanda poate purta aceasta eticheta.
    Iata cateva exemple de etichetare cu marca MGO:
    Mierea Manuka cu MGO™ 100+ contine 100 mg/kg de metilglioxal. Mierea Manuka cu MGO™ 250+ contine 250 mg/kg. Mierea cu MGO™ 400+ contine 400 mg/kg.
    Corelatia dintre MGO si UMF este urmatoarea:
    Miere Manuka cu MGO™100 Manuka Honey – miere manuka cu UMF®10+; MGO™250 – UMF®15+; MGO™400 – UMF®20+; MGO™550 – UMF®25+.

    dxtranse.com.ua/
    http://europosud.ua/

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticleMierea, un veritabil medicament
    Next Article Mierea, un vechi remediu redescoperit
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Apicolele in cultura popoarelor lumii

    23 ianuarie 2016

    Detoxifiere naturala dupa sarbatori

    16 ianuarie 2016

    Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

    18 decembrie 2015
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Opere in prim plan, prezentari de tip conferinta in Galeria de Arta Europeana a MNAR

    Expozitie de Andrei Coca, la Muzeul Taranului Roman

    Generatia care nu vorbeste despre BTS

    Vacanta la MTR, 1-31 iulie 2025

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.