Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • PRIMA PAGINA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • NEWSLETTER
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    • Locuri
      • Din Romania
      • De Pretutindeni
      • Recomandari
    • Oameni
      • Oameni de langa tine
      • Personalitati
    • Traditii
      • Romania crestina
      • Legende, datini si obiceiuri
      • Semnificatia numelui
    • Branduri
      • Branduri Romanesti
      • Alte Branduri care ne plac
    • Afaceri
      • Idei de succes
      • La birou
    • Sanatate si Frumusete
      • Sanatate
      • Remedii Naturale
      • Alimentatie Sanatoasa
      • Frumusete
      • Parinti si Copii
    • Stil de viata
      • Arta culinara
      • Casa si Gradina
      • Moda si Accesorii
      • Cadouri
    • Timp Liber
      • Festivaluri si Targuri
      • Spectacole, filme, emisiuni
      • Carti
      • Evenimente
      • Bancuri
    • Romania Mea
      • Articole despre Romania mea
      • Povesti de viata
      • PAREREA MEA
    • DESPRE NOI
    • PUBLICITATE
    • ACC Media Channel
    • CECILIA CARAGEA
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    DACIC COOL – Canal media online coordonat de Cecilia Caragea
    Dacic Cool»Blogurile Brandurilor Dacic Cool»Blog Apiland»Un metabolism mai bun, cu polen crud de mar
    Blog Apiland

    Un metabolism mai bun, cu polen crud de mar

    14 septembrie 2015Niciun comentariu
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp

    Deliciosul mar este unul dintre cele mai sanatoase fructe, numarandu-se, de asemenea, printre cele mai consumate. Un mar pe zi tine doctorul departe – spune o veche zicere. Si nu o spune intamplator, pentru ca exista deja cateva studii care arata ca un consum zilnic de mere este mai eficient in lupta anticancer si mai benefic in general decat un consum de mere neregulat, din cand in cand.
    Marul, pe numele sau botanic Malus domestica, apartine familiei Rosaceae. Este cultivat de om de mii de ani, fiind originar din regiunea Asiei Centrale, unde stramosul sau, Malus sieversii, creste si astazi in salbaticie. Astazi exista peste 7.500 de soiuri de mar, de diferite marimi si culori. Marul se inrudeste cu prunul, caisul, ciresul, piersicul, parul, zmeurul si migdalul. Toate aceste plante sunt deosebit de bogate in nutrienti importanti pentru organism, insa marul se distinge dintre ele. Iar polenul crud din mar pastreaza integral proprietatile acestuia, principiile vii si beneficiile acestuia.
    Polenul crud de mar este supranumit ingerul pazitor al metabolismului, pentru ca stimuleaza metabolismul general. Cercetatorii au aratat recent ca beneficiile merelor se datoreaza in primul rand impactului asupra bacteriilor din tractul digestiv. In studiile de laborator, substantele provenite din mar schimba in mod semnificativ activitatea din intestinul gros a doua bacterii, Clostridiales si Bacteriode. Ca rezultat al acestor schimbari, metabolismul local se schimba si el, ceea ce aduce mari beneficii sanatatii. De exemplu, datorita schimbarilor la nivel bacterian in intestinul gros, celulele primesc mai mult „combustibil”, sub forma acidului butiric.

    Insa beneficiile polenului crud de mar sunt mult mai multe. El este un energizant general, un excelent tonic si fortifiant al organismului. Ne ajuta sa ne aparam mai bine de infectiile microbiene. Datorita continutului sau bogat in vitamina C, contribuie si la protejarea organismului fata de stresul oxidativ si sustine sistemul imunitar in lupta sa cu agentii nocivi.
    Mai mult, s-a demonstrat ca polifenolii din mar diminueaza absorbirea glucozei din tractul digestiv, ca stimuleaza celulele beta ale pancreasului sa secrete insulina si ca maresc absorbtia de glucoza din sange prin stimularea receptorilor insulinici. Toate aceste mecanisme declansate de polifenolii din mar fac ca organismul nostru sa-si regleze mai usor zaharul din sange. De asemenea, polenul de mar intareste si protejeaza miocardul.
    Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți dosarul de intrări sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email WhatsApp
    Previous ArticlePopas de suflet la Manastirea Hlincea
    Next Article Expozitia Hrisoave in piatra si var, la MTR
    DACIC COOL
    • Website

    Related Posts

    Apicolele in cultura popoarelor lumii

    23 ianuarie 2016

    Detoxifiere naturala dupa sarbatori

    16 ianuarie 2016

    Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

    18 decembrie 2015
    Leave A Reply Cancel Reply

    Înscrie-te pentru a primi conținut de calitate în căsuța ta de email, în fiecare săptămână!

    Verifică-ți folderul inbox sau spam pentru a-ți confirma abonarea.

    CELE MAI RECENTE ARTICOLE

    Indagra & Indagra Food 2025: o editie cu peste 35.000 de vizitatori

    Targul Arhanghelilor Mihail si Gavriil, la MTR

    Romexpo deschide portile Indagra & Indagra Food 2025, cea mai importanta platforma dedicata inovatiei in sectorul agricol si alimentar

    Mai putin de o saptamana pana la deschiderea Indagra & Indagra Food 2025

    DACIC COOL
    • ECHIPA DACIC COOL
    • PUBLICITATE PE ACEST SITE
    • TERMENI SI CONDITII
    • CONFIDENTIALITATEA DATELOR
    DESCOPERA
    • BLOGURILE BRANDURILOR DACIC COOL
    • PRODUSE ALE BRANDURILOR DACIC COOL
    • CONCURSURI
    • EVENIMENTE DACIC COOL
    PARTENERI
    • ARENA Communications
    • Brander. The Original Brander
    • ACC Media Channel
    • Cecilia Caragea
    Copyright © DACIC COOL

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.